ē Kaartmenu SAS

SpokaniŽ

ē Registers
ē Legenda
ē Deelkaarten

Legenda deelkaarten SPOKANIň


Elke deelkaart bevat 4 aanklikbare velden. Het aanklikken ervan heeft tot gevolg dat de deelkaart getoond wordt die boven, rechts, onder of links aan de huidige deelkaart aansluit. Het middelste veld is niet aanklikbaar.

Veel van de hieronder opgenomen symbolen geven een bepaalde categorie of thema weer. Zie hiervoor ook het Thematische register.

   

 


Grenskaarten

De grenskaarten zijn in principe identiek aan de geografische deelkaarten, maar de verschillende reliŽfkleuren, bospartijen en de wegnummers ontbreken. In plaats daarvan worden de gemeentegebieden met verschillende kleuren aangegeven, zodat de grens tussen twee kleurvlakken tevens de gemeentegrens is.
De kleuren van gemeentegebieden hebben dus alleen een onderscheidende betekenis. Alleen de grijze gebieden hebben daarnaast nog een categoriale betekenis, want dit zijn de öarkdomenns, die niet onder een bepaalde gemeente ressorteren (maar een eigen bestuursstatus hebben). Andere grenzen zijn met gekleurde (stippel)lijnen aangegeven, en wel:
Dit moet nog uitgewerkt worden.

  1. .. districtsgrenzen
  2. .. grenzen politiedistricten
  3. .. grenzen noodgebieden
  4. .. grenzen kiesdistricten
  5. .. grenzen speciale terreinen (natuurreservaten, landgoederen, militaire oefengebieden, enz.)

De grenzen van groep 5. hoeven niet per se samen te vallen met de gemeentegrenzen, ofwel: zulke terreinen kunnen onder meerdere gemeentes ressorteren. Van de overige groepen vallen de grenzen altijd samen met de gemeentegrenzen.

Voor grenzen anders dan groep 1. t/m 5, zie de speciale themakaarten:

netnummerdistricten telefoon
bisdommen
postcodeverdeling binnen grote steden
talen en dialecten
....
Dit moet nog uitgewerkt worden.


Natuurlijke grenzen en weggrenzen

Veel gemeentegrenzen vallen samen met de loop van een waterstroom, kustlijn, weg of pad. Als de grens precies in het midden van een waterstroom of gelijk aan de wegas of kustlijn loopt, is de grens niet speciaal gemarkeerd, want de verschillende kleuren van de gemeentegebieden zijn al een duidelijke indicatie voor het grensverloop.
Als de gemeentegrens langs ťťn oever, langs de zijkant van een weg of gedeeltelijk door het water buiten de kustlijn loopt, is de grens met een zwarte lijn aangegeven.
Dit klopt nog niet met de kaarten, want daarop staat een witte lijn.

  De grens tussen de gemeentes A en B loopt gelijk aan de as van de groene weg. De grens tussen A en C loopt langs de noordzijde van de rode weg, ofwel, de rode weg ligt geheel in gemeente C. Omdat de zwarte lijn bij punt 1 ophoudt, kunnen we concluderen dat de grens tussen B en C tot dat punt langs de noordzijde van de rode weg loopt, en ten oosten van punt 1 loopt de grens gelijk aan de wegas.