Fotoalbum Spokanisch Archief


 
< vorige foto | landschappen|natuur | volgende foto >
 
Overkoepelende bestanden
Steden en dorpen: beschrijvingen
Gebergtes
Fotoalbum
 
 
Krappa-gebergte

Het Krappa-gebergte is bekend om zijn trollen, spookverschijnselen en andere paranormale zaken. Voor de bergbewoners is dat niets bijzonders, maar toeristen hebben nog al eens moeite om zulke dingen waar te nemen. Echter, als iemand een foto maakt op de bergweg tussen Liteo en Krappafin, is er grote kans dat op de foto iets raars is te zien, veelal een soort stoomwolk die uit de berm lijkt op te rijzen.
Ook deze foto, gemaakt door een nietsvermoedende wandelaar, toont zo'n vreemde wolk. De maker van de foto (een buitenlandse toerist) wilde alleen zijn wandelgenoten met de twee honden op een plaatje vastleggen. Na ontwikkeling bleek dat hij meer had vastgelegd!


  

De paarse ring geeft aan waar bovenstaande foto is genomen.

   

De bijna 600 inwoners van het dorpje Krappafin wonen in hoge grauwe huizen die langs de oever van de rivier de Krappa zijn gebouwd. Direct achter de huizen rijzen de klamme hellingen van het rivierdal op; bospartijen en bergweiden wisselen elkaar hier af. De vrouw op de foto draagt nog een bgr: een vest waarvan de kraag als een sjaal om de hals geknoopt kan worden (op deze foto hangt de sjaal-kraag open). Krappa-bewoners zijn inventief om de trollen te verjagen: sommigen denken dat glanzend gepoetst schoeisel de kwade geesten afschrikt: zij spiegelen zich in het glimmende leder en maken zich bij het zien van hun eigen weerzinwekkende tronie uit de voeten.
Ook in de andere Krappa-dorpen zijn de hoge grauwe huizen, de bgr en het glanzende schoeisel aan te treffen.


 

 
© De Twee Hanen v.o.f. Kimswerd The Netherlands