Spokanisch Archief  


Spokanische wijn in Nederland

Bij de perspresentatie van de reisgids Uit in SpokaniŽ - nooit weg werd de sfeer opgevrolijkt met Spokanische rode wijn, speciaal voor deze gelegenheid geÔmporteerd (eind oktober 1982). Het was de eerste keer dat Spokanische wijn in redelijke hoeveelheden op veel plekken in Nederland te koop kwam, en helaas moeten we anno 2005 constateren dat het ook de laatste keer lijkt te zijn. Maar wellicht wordt daar in de (naaste) toekomst iets aan gedaan...


Lezers van de reisgids konden "de smaak te pakken krijgen" en wijnliefhebbers konden zich met behulp van dit boek "oriŽnteren" op een nog onbekend wijnland.
Rolandt Tweehuysen opent de eerste fles Ef Manes rifo ef Knurfel-mŰjŰl, die door de firma Kerstens uit Tilburg in oktober 1982 op de Nederlandse markt gebracht werd. Er zouden nog vele duizenden flessen volgen, op diverse plaatsen in Nederland te koop.
Andrť Kerstens, van de gelijknamige firma, demonstreert op welke wijze SpokaniŽrs hun (steelloze) glas vasthouden als zij de nieuwe oogst proeven.
(Locatie: Uitgeverij Ploegsma te Amsterdam, tijdens de perspresentatie van de reisgids)