Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van donderdag 23 augustus 2018
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Minister Weljķn Hopj‚rte-Iytter stapt op


Tot ieders verrassing heeft de kersverse minister Weljķn Hopj‚rte-Iytter van Sociale Zaken aangekondigd per 1 september al weer op te stappen. De reden is het hectisch verlopen debat afgelopen maandag, waarin de minister door zowel de oppositie als de coalitie is aangevallen vanwege zijn desastreuze plan om de AOW-leeftijd te verschuiven van 65 jaar naar 68 jaar.

In dit plan is geen sprake van een geleidelijke aanpassing van de leeftijd, maar van een aanpassing in grote stappen van telkens ťťn jaar, zodat burgers reeds in 2022 pas op hun 68e jaar in aanmerking voor AOW komen. Bovendien wil de minister de AOW de eerste 8 jaar niet aanpassen aan de inflatie-index, zodat alle 68-plussers er elk jaar op achteruit gaan.

De minister weet dit plan niet goed te onderbouwen, maar het is algemeen bekend dat Z‚fte Bulger-üriymme, de oude rot in het vak die al vele jaren op FinanciŽn zit, erop heeft aangedrongen om met deze maatregel extra bezuinigingen mogelijk te maken. Het opstappen van Weljķn Hopj‚rte is nog geen garantie dat zijn plan van tafel geveegd wordt, want Z‚fte Bulger staat als enige wťl achter het plan. Het is de vraag wie Weljķn Hopj‚rte gaat opvolgen. Voorlopig zal zijn partijgenote Spensa Tarisz-Wees (Huisvesting) per 1 september de zaken van Hopj‚rte waarnemen, want de DeF lijkt niet zo gauw een andere kandidaat bij de hand te hebben. Hiermee lijkt de discussie over de AOW-leeftijd althans voor enige tijd gesmoord te worden.


Categorie: Politiek

Aquonda Jeerstatjen-bŰnt
(Nationale Makelaarsbond)
 
Fetu-klarbˇr 3-5
3100-Blort
T (030) 3690509
E ajb@bark.sp
Alle erkende makelaars in onroerend goed zijn aangesloten bij de AJB. Zij hanteren vaste tarieven, hebben voldoende kennis van de bouwkundige en juridische aspecten, erkennen de geschillencommissie en respecteren de gedragscode.