Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 11 september 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Geen corona-opnames,
wel meer besmettingen


Afgelopen week zijn er nul mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dit is voor het eerst sinds 12 maart, toen de tellingen begonnen. Totaal zijn er 25.314 mensen opgenomen (geweest), en zijn er afgelopen week 420 mensen genezen, zodat er nu nog 3.665 mensen in het ziekenhuis liggen.

Afgelopen week zijn er 2 mensen op de IC terechtgekomen. Totaal liggen er nu nog 15 mensen op de IC. Verder zijn totaal 240 doden te betreuren, maar de afgelopen 3 weken zijn slechts 3 mensen overleden.

Sinds 18 juni kan iedereen zich laten testen en worden het aantal tests en positieve resultaten geteld. Afgelopen week zijn er 111.038 mensen getest, van wie er 2.381 (dus 2,14%) positief waren. Sinds begin augustus testen er steeds meer mensen positief. Op 6 augustus waren 905 van de totaal 106.338 geteste personen positief (0,85%). Dat percentage is sinds die tijd voortdurend opgelopen en vermoed wordt dat dit nog verder zal doorgaan. Het gaat veelal om mensen tussen de 18 en 30 jaar die nu positief getest zijn, wat niet los gezien kan worden van een algemene overtreding van de regels die besmetting moeten voorkůmen. Vooral in de zomermaanden zijn er veel illegale feesten gehouden en werden de coronaregels op stranden, campings en uitgaansgelegenheden massaal geschonden. Ook dit is een trend die in vele andere landen valt waar te nemen.

Minister Yseng Heegg-RŰnn van Gezondheid en minister Olm Keeche-–iyzze van Sociale Zaken, Werk en Jeugd waarschuwen dat het aantal positief geteste mensen drastisch zal toenemen als men zich niet aan de regels houdt. "Jongeren lijken er niet van doordrongen te zijn dat afstand houden, contact vermijden, handen wassen en mondkapjes dragen als de anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden, absoluut noodzakelijk zijn om de coronaverspreiding in te dammen", aldus minister Olm Keeche. "Jongere mensen moeten goed beseffen dat zij ouderen wťl ziek kunnen maken, al worden ze zelf niet ziek." Zolang het aantal ziekenhuis- en IC-opnames en sterfgevallen een dalende lijn vertonen, ziet de overheid nog geen reden voor strengere maatregelen. Maar als de toename van besmettingen gaat leiden tot een toename van ziektegevallen, zullen er drastische maatregelen genomen moeten worden - in het uiterste geval een lockdown, zo waarschuwen de twee ministers.


Categorie: Rampen