Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 3 december 1999
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Storm houdt huis op Berref


Een niets ontziende najaarsstorm heeft twee dagen lang grote delen van SpokaniŽ in zijn greep gehouden. Vooral het westen van Berref en Teujan moesten het ontgelden. Op Teujan is zelfs een dode te betreuren.

De westkust van Berref is twee dagen lang geteisterd geweest door een zware Atlantische storm Ė de meest destructieve van dit jaar. In de gehele kuststreek heeft het natuurgeweld zijn sporen nagelaten. Honderden bomen zijn geveld, bij St.Laboh en Manes-Slit zijn stukken strand weggeslagen, en op veel plaatsen is er aanzienlijke schade aan gebouwen, vooral tussen BŰr‚ en Kurriy. In CŰrdy moest de bovenhelft van de kerktoren het ontgelden. Een deel van de dakconstructie kwam op de spoorlijn terecht waardoor het treinverkeer tussen BŰr‚ en Kurriy vele uren gestremd is geweest.

Ook iets meer in het binnenland deed de storm zich gevoelen. Zo werd er op de snelweg M2 ter hoogte van Lammafin een aanhangwagen van de weg geblazen. Door de chaos ontstond er een enorme file, en het is volgens de politie een wonder dat er geen doden of gewonden zijn gevallen.

Heel uitzonderlijk is dat de storm ook in Kurriy zo'n ravage kon aanrichten. Hier zijn twee schoorstenen van het onlangs gerestaureerde Oude Hospitaal van het dak geblazen. Zij kwamen terecht in een serre, waarvan het glazen dak geheel werd vernield. Ook het interieur van de serre liep aanzienlijke schade op. Het bestuur van het Oude Hospitaal zal de aannemer die de restauratie heeft uitgevoerd aansprakelijk stellen.

Ook het eiland Teujan heeft zijn portie wind te verduren gekregen. Hier kwamen windstoten van meer dan 200 km/u voor, waarbij een bewoner van Bleuj‚ op dramatische wijze om het leven is gekomen. De 43-jarige man werd van zijn paard geblazen en tegen een boom gesmakt. Hij bezweek vrijwel onmiddellijk aan zijn verwondingen.


Categorie: Rampen

Een hond is tot veel in staat als hij weet dat hij beloond wordt met de hondenkluiven van Bowwow.


VERZEKER U TEGEN DE ONGEMAKKEN VAN DE NATUUR:
BLIKSEMINSLAG
STORMSCHADE
WATEROVERLAST
De natuur kunt u niet de baas zijn, maar u kunt zich er wel op voorbereiden.

W W W . S F I N K S . S P

Sfinks insŻr‚nsos
Priyft‚-mirra 4 - 5004-Liyrotyka