Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 12 januari 2007
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Brandweeracties in TuŻn


Het natgespoten Marktplein in TuŻn aan het eind van de middag. Brandweermannen hebben hun actie beŽindigd en de burgers staan nog over het incident na te praten.

Gistermiddag heeft de gemeenteraad van TuŻn (hoofdstad van het district Flenazjekk, eiland Brˇr) besloten dat een loonsverhoging van 4 procent voor het personeel van de gemeentelijke brandweer niet haalbaar is. Het brandweerkorps heeft hier vandaag op gereageerd door woedend de straat op te gaan en her en der met brandspuiten de nietsvermoedende burgers nat te spuiten. De gemeentepolitie hield zich afzijdig omdat zij de brandweeractie steunt.

Velen liepen een nat pak op, en een 83-jarige man werd door de kracht van de brandspuit van zijn fiets gespoten. De man is met een gebroken been in het ziekenhuis opgenomen. Toen verscheidene mensen de schoenenzaak van Hakvaniy binnenvluchtten, werden zij door een spuitende brandweerman achtervolgd. De schoenenzaak heeft grote waterschade opgelopen en de eigenaar is van plan om de schade bij de gemeente te verhalen.

Toen in de loop van de middag een eenheid van de oproerpolitie uit Girdesef verscheen, zijn de brandweermannen afgedropen. De brandweercommandant, Petriy Priyft, is gearresteerd en zal aansprakelijk gesteld worden voor deze ongekende ongeregeldheden.


Categorie: Maatschappij

Preöe Spooksoliy
Het officiŽle persbureau
van SpokaniŽ bereikt
ook Nederland


VLON‘C: uw partner als
het om gespecialiseerde
apparatuur gaat