Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 3 maart 2008
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bagagestaking op Trymt
nog niet voorbij


Toen de medewerkers van het bedrijf TLS (Trymt Luggage Services) op 27 februari om 12 uur 's middags hun werk neerlegden, leek dit een kortstondige actie die voldoende was om het management van TLS ervan te overtuigen dat de loonvoorstellen van de Vakbond voor Bagageverwerkers reŽel zijn en zonder verdere onderhandelingen geaccepteerd dienden te worden.

Zoals bekend weigerde het management een uitspraak te doen over het realistische gehalte van het voorstel om de lonen van de medewerkers van de bagage-afhandeling met (slechts) 1,5 procent te verhogen, maar reageerde daarentegen dermate furieus op de kortstondige actie dat een redelijk goede verstandhouding tussen werkgevers en werknemers onmiddellijk geheel was verziekt. Reden voor de Vakbond om nu wťrkelijk tot staking op te roepen. Het conflict is nu geŽscaleerd, waarbij overleg over een geringe loonsverhoging geheel is ondergesneeuwd door een zinloze discussie over het recht van staken.

Om de bagage-afhandeling op het internationale vliegveld niet op een grote chaos te laten uitlopen, zijn er sinds 28 februari militairen ingezet om het werk van de stakende TLS-medewerkers over te nemen. Dat er desondanks behoorlijk chaotische toestanden zijn ontstaan, is volgens de Vakbond een bewijs dat het hier om "gespecialiseerd werk" gaat, dat niet door jan en alleman is uit te voeren. En "specialistisch werk behoort ook als zodanig gehonoreerd te worden".

Intussen hebben honderden passagiers kunnen ontdekken hoe zij zelf wel, maar hun bagage niet, op buitenlandse vliegvelden arriveerden.


Categorie: TransportBank of Spocania
 Your business is ours