Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 3 juni 2008
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

"Privatisering de pest
voor de maatschappij"


Professor Maliyster Rifo Dreum‚n-Rifo Mikkon, een vooraanstaand econoom aan de Universiteit van Amahagge, is van mening dat privatisering van organisaties die niet of nauwelijks concurrentie ondervinden en voorts onmisbaar zijn voor infrastructuur, energievoorziening of volksgezondheid, een "pest voor de maatschappij" is. Privatisering betekent "marktwerking", en marktwerking betekent primair winstmaken om aandeelhouders en management koest te houden. Pas op de laatste plaats komen de belangen van de consument in beeld, "dus die komen in het geheel niet in beeld".

Professor Maliyster Rifo Dreum‚n deed zijn ongehoord felle uitspraken tijdens een congres in Hirdo, georganiseerd door de Ekonomise äark-cŰmiöo (EäC, vergelijk de SER in Nederland), en haalde hiermee direct de landelijke pers. De algemene tendens is dat professor Rifo Dreum‚n weliswaar gelijk heeft, maar een onderwerp aansnijdt dat in SpokaniŽ nog niet direct als problematisch wordt ervaren. Zijn uitspraken lopen vooruit op een mogelijke ontwikkeling in SpokaniŽ, die de laatste jaren merkbaar is in de EU en leidt tot onvoorziene gevolgen, met name voor de consument, als de privatisering te ver doorschiet.


Categorie: Economie

zon1
zon2

Dankzij een strikt overheidsbeleid waarbij vrijemarktwerking wordt uitgesloten zijn water-, stroom- en gasvoorziening gegarandeerd, onafhankelijk van het buitenland en goedkoop. De QEC, het overkoepelende orgaan voor de energievoorziening, ziet streng op de kwaliteit en service toe.

Meer weten over de energie-
voorziening in SpokaniŽ?
Kijk op www.qec.sp