Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 5 mei 2011
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

SpokaniŽr komt om in Finland


Gistermiddag is een 21-jarige inwoner van Sinto-Ditra-Menso bij een auto-ongeluk omgekomen in Finland. Volgens de Finse politie waren er gťťn alcohol of drugs in het spel, en is het dus raadselachtig wat er precies gebeurd is.

(foto) De 21-jarige huisschilder uit St.Ditra-Menso heeft niet gekozen voor Lappeenranta, en ook niet voor Mikkeli. Hij ging rechtdoor, ramde het bord en kwam in een greppel tot stilstand.

De 21-jarige huisschilder uit St.Ditra-Menso was alleen op vakantie in Finland. Het was volgens zijn ouders een serieuze, stille jongen, die niet rookte, nooit drugs gebruikte en alleen een biertje dronk als hij niet hoefde te rijden. Enigszins bijzonder was hij wel, want welke jonge SpokaniŽr kiest ervoor om met zijn auto op vakantie naar Finland te gaan. Zijn moeder vertelt dat hij nog op 1 mei uit Zweden had gebeld, met de mededeling dat hij nu de veerboot naar Finland zou nemen. "Ik was wel wat verbaasd", vertelt ze, "want ik had begrepen dat hij ergens in Denemarken wilde gaan kamperen. Dat hij vervolgens in Zweden terecht is gekomen - okť, maar dat hij nu nůg verder wilde doorstoten in de Scandinavische landen - daar begreep ik niks van. Wilde hij misschien door naar Rusland? Ik heb nooit begrepen dat hij het leuk of spannend zou vinden om zo'n tocht te ondernemen. En waarom rijdt hij dan rechtdoor als de borden zo duidelijk aanwijzen dat hij ůf linksaf ůf rechtsaf moet gaan? Ik begrijp er niks van..."

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken komt het zelden voor dat een SpokaniŽr in het buitenland omkomt. "Ik geloof dat we in 1988 voor het laatst iemand hadden die in het buitenland omkwam: iemand is toen in Canada verdronken. We hebben geen ambassade in Finland, en we zijn de Britse ambassade in Helsinki dan ook zeer erkentelijk dat zij toegezegd hebben te willen bemiddelen bij het transport van het stoffelijk overschot van deze jonge SpokaniŽr, terug naar zijn vaderland." (De woordvoerder is er kennelijk niet van op de hoogte dat de cineaste Elsa Stoot‚-Uft in 1995 omgekomen is bij een auto-ongeluk in Tibet, toen zij daar in opdracht van de Spokanische televisie een documentaire aan het opnemen was.)


Categorie: Rampen


GRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG

 

WIJ KUNNEN UW
ONGELUK NIET
 VOORSPELLEN.
WIJ KUNNEN DE
GEVOLGEN WEL IN
GOEDE BANEN LEIDEN.

PREDICT
De verzekeringsmaatschappij
waar u zich zeker voelt.