Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 24 februari 2011
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Voetballer ontvlucht SpokaniŽ


Romjo LanŰs, speler bij de voetbalclub Exelöor Tunbas SQB, is niet teruggekeerd van zijn vakantie in BraziliŽ. Hij heeft een mailtje gestuurd naar het bestuur van zijn club, met de korte mededeling dat hij geen mogelijkheid ziet om in SpokaniŽ een voetbalcarriŤre op te bouwen. "Dit land sluit zich voor internationale competities af, en ik wil spelen in een club die er ook internationaal toe doet. Zoiets bestaat in mijn land niet. Dus zoek ik mijn toekomst ergens anders."

Het is voor het eerst in de Spokanische sportgeschiedenis dat een veelbelovend sportman het land verlaat om zijn carriŤre elders op te bouwen. Voor LanŰs betekent dit formeel dat hij in BraziliŽ asiel moet aanvragen en aannemelijk moet maken dat zijn leven in SpokaniŽ in gevaar is. De kans is klein dat dit lukt. Maar er is wel een grote kans dat de Braziliaanse voetbalwereld zich over hem ontfermt en dat er wellicht een "creatieve oplossing" wordt bedacht om hem daar te houden.

Zijn trainer bij Exelöor Tunbas zegt: "Het is een veelbelovende jongen. Het komt als een donderslag bij heldere hemel dat hij ons van de ene dag op de andere verlaten heeft. Als hij terugkomt, kan hij zijn carriŤre hier sowieso vergeten, want onze club zal wel juridische stappen ondernemen omdat hij contractbreuk heeft gepleegd door weg te lopen. - Meer wil ik er niet over kwijt."


Categorie: Sport


POiNT is een provider die cultuur en kunst een warm hart toedraagt.
Wij hebben speciale tarieven voor de publicatie van cultuur- en kunstsites!
www.point.sp