Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 2 februari 2013
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Illegalen in SpokaniŽ


Iemand kan in SpokaniŽ alleen illegaal aanwezig zijn als hij het land niet "volgens de regels" is binnengekomen. Aangezien de overheid vasthoudt aan de fictie dat douane en politie zo efficiŽnt georganiseerd zijn dat niemand ongezien het land kan betreden, ontkent de overheid dus ook dat er illegalen in het land aanwezig zijn. Illegaliteit is op zich geen strafbaar feit, want iets wat niet bestaat, kun je ook niet strafbaar stellen, zo is de opvatting. Mocht een buitenlander toch betrapt worden op het feit dat hij geen geldige papieren kan tonen, dan zal niet de illegaliteit, maar het "ongeoorloofd betreden van het Spokanisch grondgebied" als strafbaar feit worden aangemerkt.

SpokaniŽ kent nauwelijks asielzoekers, want niemand wordt in het land toegelaten zonder geldige documenten. PotentiŽle asielzoekers die geen geldig paspoort en visum hebben, worden daarom direct teruggestuurd. Mocht in uitzonderlijke gevallen iemand met geldige papieren het land binnenkomen en zich vervolgens als asielzoeker melden, dan weet hij na een procedure van maximaal zes maanden waar hij aan toe is: ůf terug naar het oorspronkelijke land (gedwongen terugkeer), ůf toestemming om in SpokanŽ te blijven. In het laatste geval krijgt de asielzoeker een verblijfsvergunning die hetzij tijdelijk hetzij permanent kan zijn. Een tijdelijke verblijfsvergunning kan eventueel in een permante worden omgezet.

Minister Moffain Dicorona van Justitie, zoals hij zichzelf graag ziet: jagend in klederdracht.

 

"Ef ˇrrespekteros enn ef ilegaliyser ťn wygce-wůserser rigts melde lo ridikuliy lo ef ˇrrespekteros enn ef M‚rs-m‚nser rigts. Sest uchalŰsta eksistere noi lef uss, tenne pek stus nert respekterecŻ selm, tť nert eksistere."

Ondanks deze politieke ontkenning dat illegalen en asielzoekers in SpokaniŽ zouden bestaan, hebben de Mes (de "Groenen") en de DeF (vergelijk D66) ervoor gepleit om een onafhankelijke commissie op te richten die de rechten van illegalen en asielzoekers waarborgt. Dit is opmerkelijk omdat de Mes deel uitmaakt an de huidige regerende coalatie, en de DeF in de oppositie zit. Hun initatief wordt gesteund door het Forum voor Mensenrechten en de Spokanische afdeling van Amnesty International. Hoewel de oprichting van een onafhankelijke commissie nog niet meer is dan een plan, hebben Mil‚ Xaless-Hurfiy (minister-president en minister van Binnenlandse Zaken) en Moffain Dicorona-Pelatiy (minister van Justitie) als door een wesp gestoken gereageerd. "Het respecteren van de rechten van illegalen en asielzoekers is net zo absurd als het respecteren van de rechten van marsmannetjes. Zulke wezens bestaan gewoon niet, dus er valt niets te respecteren wat niet bestaat", zo reageert Moffain Dicorona al bij voorbaat.


Categorie: Politiek

VERZEKER U TEGEN DE ONGEMAKKEN VAN DE NATUUR:
BLIKSEMINSLAG
STORMSCHADE
WATEROVERLAST
De natuur kunt u niet de baas zijn, maar u kunt zich er wel op voorbereiden.

W W W . S F I N K S . S P

Sfinks insŻr‚nsos
Priyft‚-mirra 4 - 5004-Liyrotyka


Tank bij

De beste kwaliteit
benzine en diesel
voor de laagste prijs


Tenke-gŰrse luft

Ef guld‚ menah furt
bensynn ur ‚s diesel
fes ninker oras smurf


Een hond is tot veel in staat als hij weet dat hij beloond wordt met de hondenkluiven van Bowwow.