Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 7 april 2015
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Veerboot drijft stuurloos rond


Een veerboot op de dienst tussen Minde en Gralkrich kampte gistermiddag met motorpech en is door een sleepboot teruggesleept naar de haven in Minde.

De Zobid‚ka I, een veerboot uit 1965 die al decennialang de veerdienst tussen Minde en Gralkrich onderhoudt, kampte gistermiddag met motorpech. Het schip was om 16.30 uur uit de haven van Minde vetrokken en reeds na enkele kilometers deed een (nog niet opgehelderde) explosie in de machinekamer de motoren stoppen. Het schip dreef vervolgens stuurloos rond en dreigde met de stroming in zuidoostelijke richting meegevoerd te worden. Een sleepboot van het bergingsbedrijf PalŰka, die toevallig in de vissershaven lag, is in allerijl uitgevaren en wist omstreeks 17.00 de veerboot terug te slepen naar de haven in Minde.

Vervolgens konden de circa 35 auto's en ruim 150 passagiers het schip verlaten en met een volgende boot de reis naar Gralkrich opnieuw beginnen. Volgens een woordvoerder van de rederij (Aquonda NŻrcusz) zijn de opvarenden aan een ramp ontsnapt, want de kans bestond dat het stuurloze schip ergens bij Tsjech tegen de kust zou stranden. Het inmiddels 50 jaar oude schip had onlangs nog een grote onderhoudsbeurt gehad, maar de discussie dat Aquonda NŻrcusz zo langzamerhand zijn oude schepen eens moet vervangen, is door dit incident opnieuw opgelaaid.

De Scheepvaartinspectie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van de gebeurtenis.


Categorie: Transport