Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 4 februari 2015
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Drie lijken gevonden


In een verlaten huis bij het dorpje Ef Riyfts-nutter op Liftka zijn de lichamen van een moeder en haar twee dochters gevonden. Ze zijn met messteken omgebracht. De vader is als verdachte door de politie gearresteerd.

Even buiten het dorpje Ef Riyfts-nutter (gemeente Halepoai a/e Kjoep, district RenŰ) staat de ruÔne van een verlaten huis waar ooit een houthakker en schapenboer met zijn gezin woonde. In 2003 is het gezin plotseling vertrokken, naar later bleek, naar een flatje in CŰs. De bewoners van Ef Riyfts-nutter stonden voor een raadsel, maar men vermoedde dat hij als houthakker en schapenboer onvoldoende inkomsten had om zijn vrouw en twee dochters te onderhouden, en dat het voor hem en zijn vrouw in CŰs makkelijker zou zijn om aan de kost te komen. Hij als klusjesman en zij als werkster.

Het huwelijk liep op de klippen en de man is ook enige tijd in een psychiatrische inrichting opgenomen vanwege zijn depressieve en agressieve buien. De laatste paar jaar woonde hij niet meer bij zijn vrouw en kinderen, en ze hadden ook nog nauwelijks contact met elkaar. Wat zich de afgelopen week afgespeeld heeft, is nog onduidelijk, maar kennelijk zijn de emoties zo hoog opgelopen dat de man zijn 45-jarige vrouw en twee dochters (17 en 19 jaar) naar hun voormalige huis in Ef Riyfts-nutter heeft gebracht om ze daar met messteken om het leven te brengen.

De drie lichamen zijn gisteren gevonden door enkele wandelaars die de geheimzinnige ruÔne nader wilden bekijken. Na hun schokkende ontdekking hebben ze onmiddellijk de politie gewaarschuwd, maar die was intussen al op de hoogte omdat de 49-jarige vader zichzelf al bij de politie in CŰs had gemeld, met de mededeling dat hij "iets verschrikkelijks" had gedaan.

De wandelaars, twee gepensioneerde echtparen uit Hoggebim, hebben slachtofferhulp gekregen en de verdachte is gearresteerd. Hoewel hij zichzelf bij de politie heeft gemeld, is dat nog geen bewijs dat hij ook de werkelijke dader is. Dat moet officieel nog bewezen worden.

De 200 inwoners van Ef Riyfts-nutter zijn eigenlijk niet erg verbaasd dat zich in dit huis zo'n drama heeft afgespeeld. "Sinds de houthakker met zijn gezin zo plotseling is vertrokken, is het huis snel in verval geraakt. Het leek er wel te spoken, en alleen jongeren durfden erin om daar te drinken en drugs te gebruiken", zo vertelt een dorpeling. "Maar ze hebben er zo veel gesloopt dat uiteindelijk niemand meer erin durfde. En nu die drie lijken dus ..."


Categorie: Misdaad

Aquonda Jeerstatjen-bŰnt
(Nationale Makelaarsbond)
 
Fetu-klarbˇr 3-5
3100-Blort
T (030) 3690509
E ajb@bark.sp
Alleen de makelaars in onroerend goed die zijn aangesloten bij de AJB, zijn erkend. Op hen kunt u vertrouwen.


Spooksoliy Benc
 Gert tiyns melde ef kultiy 
¬KE - NYN
Supermarkets
Always open from 8 a.m. until 9 p.m.
Always in your neighbourhood
Always inexpensive