Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 20 oktober 2014
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Drastische btw-verhoging voorgesteld


Een drastische btw-verhoging maakt het leven voor de gemiddelde burger een stuk duurder, en de ter compensatie drastische belastingverlaging voor de hogere inkomens maakt het leven voor de rijken nog veel aangenamer.

Het is duidelijk dat het voorstel van minister Z‚fte Bulger-üriymme (financiŽn), om het lage btw-tarief van 6% te verhogen tot 10%, en het hoge tarief van 18% te verhogen tot 21%, geen genade kan vinden bij de politieke partijen die opkomen voor de belangen van de gemiddelde burger. Maar de minister verdedigt zijn initiatief door te stellen dat niet het verdienen van geld, maar het uitgeven van geld belast dient te worden.
"Dit is een uitermate verwerpelijk neoliberaal standpunt dat door onze regering alleen overeind gehouden wordt om de welgestelde lobbyisten die de dienst van het huidige politieke beleid uitmaken, tegemoet te komen, ten nadele van al het 'gepeupel' dat gewoon zijn bek moet houden," zo formuleert Trano Sinto-Palatiy, hoogleraar politieke ethiek aan de Economische Universiteit van Amahagge, en prominent lid van de SAP het in opvallend felle bewoordingen.

Minister Z‚fte Bulger lijkt nog niet direct aan een wetsvoorstel te denken, maar wil eerst de Volksvertegenwoordiging en de Adviesraden raadplegen, zo valt op te maken uit informele communicatie afkomstig van het Ministerie van FinanciŽn.


Categorie: Politiek