Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 15 juli 2014
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bosbrand bij AmentŰlestu


Een grote bosbrand bij AmentŰlestu heeft bijna 25 ha aan bos verwoest.

Bijna 25 ha bos, een gebied van ca. 350 bij 700 m, even ten zuiden van AmentŰlestu, in het Cˇrofly-gebergte (Centraal Liftka) is gisteravond in vlammen opgegaan. Dankzij de stevige wind en de droogte wisten de vlammen zich snel door het hout heen te vreten. De brand is begonnen bij de herberg Uctivil‚ aan de rand van het bos, waar vermoed wordt dat een dronken Engelsman een brandende peuk in een hoop droge bladeren heeft gegooid. De politie is een onderzoek begonnen.

Al snel nadat de eerste vlammen oplaaiden was de brandweer ter plaatse, en een kwartier later arriveerde er ook een blusvliegtuig uit CŰs. "Dit was veel te laat", zo becommentarieerde Riypen P‚niyh-Gerlas, de burgemeester van AmentŰlestu de gebeurtenis. "Toen de brandweer was gealarmeerd, had ook het blusvliegtuig direct moeten opstijgen. Maar dat is dus niet gebeurd. We gaan kijken wat er aan de communicatie heeft geschort."

De brand is geblust, maar de houten uitkijktoren in de buurt van de herberg is verwoest. En hoeveel dieren er zijn omgekomen, is ook (nog) niet bekend. Gelukkig heeft de herberg zelf geen schade opgelopen.


Categorie: Rampen