Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van dinsdag 19 november 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Spoorwegdode bij Keer‚-husof


Gisteren is de treindienst tussen –amŰ en Hoggebim ernstig ontregeld geraakt omdat een 33-jarige vrouw zich bij het dorpje Keer‚-husof voor de aanstormende trein had geworpen. De gescheiden vrouw laat drie kinderen na, van wie er een ernstig gehandicapt is. Hoewel er in SpokaniŽ gemiddeld 130 personen per jaar (in Nederland: 200) een eind aan hun leven maken door zich voor een trein te werpen, is het huidige suÔcide-geval opmerkelijk, omdat dit al de zevende keer binnen twee jaar is dat zoín drama zich bij Keer‚-husof afspeelt.

"We kennen een aantal hotspots die goed verklaarbaar zijn, zoals in de buurt van psychiatrische inrichtingen, ergynische kloosters en bij geÔsoleerde dorpen waar vanwege de inteelt relatief veel labiele personen wonen", zo legt Irva N‚ndrec van het Bureau Calamiteiten van de Spokanische Spoorwegen (SA) uit. "Maar het extreem grote aantal suÔcidegevallen bij Keer‚-husof blijft een raadsel, want hier is geen enkele gemeenschap te vinden met een grote concentratie geestelijk labiele personen. De SA heeft daarom in februari dit jaar het Sociologisch Instituut van de Algemene Universiteit van Hirdo opdracht gegeven om dit uit te zoeken. We verwachten begin volgend jaar het rapport hierover."

Maar zijn zulke zelfmoordgevallen dan niet te voorkomen door bijvoorbeeld afrasteringen langs de spoorbaan te plaatsen? "Dat is lastig," zo legt Irva N‚ndrec uit, "omdat de twee spoorlijnen bij Keer‚-husof veel gelijkvloerse kruisingen kennen en er bovendien schaapskudden de spoorlijnen moeten kunnen oversteken. De infrastructuur staat hier niet toe om de spoorlijnen geheel af te scheiden van de omgeving."

De drie kinderen van de omgekomen vrouw zijn voorlopig bij familie van haar ex-man ondergebracht.


Categorie: Rampen