Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van woensdag 9 oktober 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Ook in SpokaniŽ is Brexit nu menens


Met argusogen en een kritische blik kijken het bedrijfsleven, de politiek en de gewone burger in SpokaniŽ al maandenlang naar de ontwikkelingen in Londen en de reacties daarop in Brussel.

Theresa May werd in de Spokanische media weggezet als een politica die niet snapte hoe je met onderhandelen en compromissen tot een voor iedereen aanvaardbaar resultaat kon komen. Het Engelse Lagerhuis werd weggezet als een stelletje recalcitrante, eigenwijze botteriken die enerzijds precies wilden waar ook May naar streefde, en anderzijds bij herhaling haar voorstellen dwarsboomden. Met een zekere mate van ironie en berusting werd het Londense circus in de Spokanische media voor het voetlicht gebracht.

Maar toen Boris Johnson de piste betrad, werd het allemaal anders. Niks geen ironie of berusting meer, maar onbegrip, ongeloof en opstandigheid werd het wat de media begonnen uit te spuwen. Want zo langzamerhand is het ook steeds duidelijker geworden dat zelfs SpokaniŽ de gevolgen van een Brexit gaat voelen. Dit heeft alles te maken met het feit dat SpokaniŽ - evenals bijvoorbeeld Noorwegen en Zwitserland - op talloze gebieden verdragen, overeenkomsten en afspraken met de EU heeft. Dat zijn dus ook verdragen, overeenkomsten en afspraken die tussen SpokaniŽ en het Verenigd Koninkrijk gelden. Maar na een "harde Brexit" is daar niks meer van over. En ook als er - wonder boven wonder - een "zachte" Brexit mocht komen, waarbij de EU en het VK het tot op zekere hoogte over een aantal of vele issues met elkaar eens worden, is het nog maar de vraag in hoeverre zulke afspraken ook van gewicht zijn voor de verhouding tussen het VK en SpokaniŽ.

De ministeries van Buitenlandse Zaken en van Handel hadden begin dit jaar de Regeringscommissie Spooksoliy mintof Brexit (SpokaniŽ na de Brexit) ingesteld om de gevolgen van de Brexit te onderzoeken. Eind september kwam de commissie met het rapport Exit mintof Brexit (Exit na de Brexit) waarin de impact van de Brexit op tal van gebieden wordt geanalyseerd, mocht het VK uit de EU zijn gestapt. Lees ook de samenvatting van dit rapport.


Categorie: Maatschappij


Het dagblad voor
de serieuze lezerAMAGENE

The progressive national quality newspaper. With a daily English news service


Ef progreseff öarcess rŻsaly quiyrda lef eft riyfain toftos enelantiy kletertiyn-kafkrosos.


AMAGENE
Your Daily News