Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van donderdag 22 augustus 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Wielrenners eisen openbare
weg op


De Spokanische Wielrennersfederatie (Spooksoliy Pitte-zyle-federaöo; SPZF) heeft er bij de ministers Yseng Heegg-LŰnn (CSP; Sport) en Zesto-K‚lmen Hemper-Albes (DeF; Verkeer) voor gepleit om wielrenners de wettelijke mogelijkheid te geven om buiten de verplichte fietspaden te rijden en harder te rijden dan de maximumsnelheid toestaat. Ook zouden groepen van wielrenners overal voorrang moeten krijgen en niet als groep of individueel hoeven te stoppen om ander wegverkeer voorrang te verlenen.

Deze maatregelen komen volgens de SPZF de veiligheid op de openbare weg ten goede, omdat de belangen van de wielrenners nu niet wettelijk zijn vastgelegd en het daarom te vaak voorkomt dat ze massaal de verkeersregels negeren. Daarom is het beter om de regels aan te passen.

De ministers zijn echter van mening dat de SPZF de omgekeerde weg bewandelt: niet de regels moeten worden aangepast als ze worden overtreden, maar de overtreders moeten hun gedrag aanpassen. De ministers geven toe dat er wat dit betreft veel te weinig door de politie gehandhaafd wordt en dat het veel te vaak voorkomt dat het asociale gedrag van groepen wielrenners getolereerd wordt omdat ze niet beschouwd worden als "reguliere gebruikers van de openbare weg" maar als "sportlui die recht hebben op faciliteiten om hun sport te beoefenen".

"De overheid wil geen precedent scheppen door wielrenners een specifieke voorkeursbehandeling te geven als het om het gebruik van de openbare ruimte gaat", legt Zesto-K‚lmen Hemper uit. Hij stelt de retorische vraag: "Moeten mensen in raceauto's straks over de autowegen kunnen racen? Kunnen sportvliegtuigjes straks overal vliegen en op elk weiland landen? Moeten moeders met kinderwagens op de stoepen wijken voor hardlopers? Nee, zo werkt het niet. De openbare ruimte is voor iedereen en niet uitsluitend voor sportfanaten." Wel is sportminister Yseng Heegg-LŰnn bereid om te kijken of de regering of gemeentes geld beschikbaar kunnen stellen voor de aanleg van speciale wielrencircuits. "Als voetballers hun voelbalvelden hebben, zwemmers hun zwembaden en motorrijders hun crossterreinen, dan is er wat voor te zeggen dat wielrenners hun rencircuits hebben."


Categorie: Sport


Your reliable link
Gert trustatt l‚ft

Southampton <-> Husta
Cork <-> TanbˇrEf ludi ˇkatle-Űtlazrer lef parasetamŰl fara stala

De effectieve pijnstiller op basis van paracetamol