Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van donderdag 28 mei 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Drinkwater vergiftigd


Bij de chemische fabriek Trengemiy in Tren (eiland Brˇr) is een leiding gebroken waardoor een grote hoeveelheid zoutzuur en nog enkele andere stoffen in de Lassos terecht zijn gekomen. Aangezien het water uit deze rivier gebruikt wordt voor de drinkwatervoorziening in de gemeenten Tren, Lassos en Zar-Knurfel, raadt het Districtale Instituut voor Milieu-inspectie (Distrykalo Instituöa furt Poire-jak‚m-äťntriyos; DIP) in Milbo af om het water uit de kraan te drinken of te gebruiken voor de bereiding van voedsel.

Het is nog niet duidelijk welke andere stoffen er in de rivier terecht zijn gekomen en in hoeverre de verontreiniging doorwerkt in de drinkwatervoorziening. Mogelijk mag het kraanwater de komende dagen in het geheel niet gebruikt worden.

Het districtsbestuur van Litii heeft bepaald dat de prijs van flessenwater in de supermarkten en kruidenierswinkels niet hoger mag zijn dan 66 tůftos per liter. Dit om te voorkomen dat de prijzen onaanvaardbaar zouden gaan stijgen als de vraag te groot zou worden.


Categorie: Gezondheid