Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 5 juni 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

SpokaniŽ krijgt een rekening van 1.494.092 dollar gepresenteerd


Zoals al eerder werd vermoed, wil president Trump van zijn militaire basis op het eiland Rurf af. Zie ook PRESPO-bericht van 23 april 2020. Dat de VS zijn troepen terugtrekt is dus te verwachten. Maar dat SpokaniŽ gedwongen wordt om de door Amerika gebouwde barakken en andere infrastructuur op Rurf over te nemen, is verrassend. Mark Esper, de Amerikaanse minister van Defensie, heeft namelijk een nota aan zijn Spokanische collega, minister Moffain Crymp‚f Hueste-Hal‚f Ur Steen gestuurd met het aanzienlijke bedrag van 1.494.092 dollar.

Dit is volgens Esper de waarde van de opstallen en infrastructuur op de basis. Het precieze bedrag suggereert een nauwkeurige calculatie - wat het natuurlijk niet is. Minister Moffain Crymp‚f Hueste heeft verklaard dat het hem geheel onbekend is dat er een of andere deal met de VS zou zijn gesloten om de militaire basis over te nemen. Ook de minister-president weet van niets. "Wij gaan geen rekeningen betalen voor iets wat we niet hebben gekocht, en zeker ook niet willen hebben. Het ligt meer in de lijn dat de Amerikanen hun verwaarloosde opstallen opruimen en de vervuilde grond laten saneren, zodat ze het grondgebied van de basis aan ons teruggeven zoals ze dat ook ooit in de jaren vijftig van ons hebben gekregen", zo legt de minister van Defensie uit.

De minister-president heeft verder nog verklaard dat hij eraan denkt om ook de Amerikanen een dergelijke nota te sturen, met exact hetzelfde bedrag. "Laten ze maar betalen voor de vervuiling en de troep die ze achterlaten. Ik zal president Trump erop aanspreken want hij is tenslotte degene die alles beslist", aldus minister-president Vikter Oem‚ve-Mes‚dul.


Categorie: Opmerkelijk