Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van donderdag 3 september 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Geen slootwater maar een verfijnd gerecht is het ook niet


Alkˇ BlafŻs heeft een veelgelezen culinaire rubriek in de landelijke ochtendkrant TelepŰsta waarin ze onder meer haar ervaringen beschrijft in restaurants overal in het land.

Op 12 juni dit jaar vereerde ze Chelbecha-seert in Empecho met een bezoek. Een restaurant in de 17e-eeuwse toren op het eilandje Chelbecha dat populair is bij de lokale bevolking maar verder niet veel bekendheid geniet. Alkˇ BlafŻs en haar tafelgenoot hebben voor-, hoofd- en nagerecht kritisch geproefd en ook de bediening en entourage kritisch geanalyseerd. Het was er "sfeervol" en de bediening was "adequaat" en "vriendelijk". Maar over het eten waren BlafŻs en tafelgenoot minder te spreken. Het vlees was te zout, de pasta was klef als "behangerslijm" em de soep leek wel "slootwater".
De restauranteigenaar was niet blij met deze recensie en heeft de journaliste wegens smaad aangeklaagd. Hij was van mening dat zijn goede naam was aangetast en dat zijn gasten zouden wegblijven.

Op 1 september heeft de rechter van de Districtsrechtbank in Hildi uitspraak gedaan. Hij is allereerst zelf in het restaurant gaan eten en heeft geconcludeerd dat de kwalificaties "behangerslijm" en "slootwater" niet correct zijn, maar dat het voedsel ook niet de kwaliteit heeft zoals je "in een driesterrenrestaurant mag verwachten". Hij voegde eraan toe dat hij niet kon vaststgellen of hij wel dezelfde soep geserveerd had kregen als mevrouw BlafŻs, en dat de gasten in dit restaurant ook helemaal niet verwachten dat de kwaliteit uitmuntend is. De kwalificaties "behangerslijm" en "slootwater" had de recensente daarom achterwege moeten laten, want ze had ook in meer objectieve en neutrale bewoordingen de kwaliteit van het eten kunnen beschrijven. Maar het argument van de restauranteigenaar dat hij nu minder klandizie zou krijgen, kon de rechter niet onderschrijven. De rechter veroordeelde de journaliste tot een symbolische boete van 50 herco wegens beledigend taalgebruik, maar voegde eraan toe dat een kritische analyse van de voedselkwaliteit in een restaurant onder de vrijheid van meningsuiting valt.


Categorie: Opmerkelijk


 
¬KE - NYN
Supermarkets

Always open from 8 a.m. until 9 p.m.
Always in your neighbourhood
Always inexpensive
 

We deliver to
your doorstep!
www.akenyn.sp