Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 24 maart 2000
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Straaljagerherrie Qual‚ loopt de spuigaten uit


De laatste 4 maanden constateren de bewoners van Qual‚ en omstreken (eiland Tigof) een opmerkelijk toename van het aantal vliegbewegingen op de luchtmachtbasis bij dit stadje.

Vooral de bewoners van de dorpjes ¬kevildul en Blufklirrotiy worden 's ochtends vroeg al uit hun bed verdreven door de oorverdovende herrie van de straaljagers die over de daken scheren. Soms gaan de oefeningen de gehele dag door, en als dan eindelijk de rust is weergekeerd, weet men nooit wanneer de ellende opnieuw begint. De legerleiding op de basis is niet erg scheutig met informatie, en er bestaat geen telefoonnummer waarop de omwonenden terecht kunnen met hun klachten.

Minister Cales L‚gte-Joh‚naler (Defensie) heeft zich 23 maart jl. persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie en beloofd dat er zo snel mogelijk een klachtennummer geopend zal worden. Verder zal hij nagaan op welke wijze de vliegbewegingen en oefeningen aan banden gelegd kunnen worden, opdat ze minder overlast veroorzaken. "Vooralsnog heb ik niet de juridische en politieke instrumenten om de legerleiding op de luchtmachtbasis tot een milieuvriendelijker beleid te dwingen," deelde de minister mee. "Maar binnen het kader van de Wet op Informatieplicht moet het mogelijk zijn om de omwonenden van de basis tijdig in te lichten over geplande oefeningen en de daarmee gepaard gaande overlast." Aldus minister Cales L‚gte.

Fernent Hal‚tea, een wijnboer uit het dorpje ¬kevildul, reageert nogal schamper op de belofte van de minister. "Wat heb ik eraan als de basis ons van te voren vertelt wanneer ze oefeningen gaan houden? De herrie wordt er niet minder om. Laat de minister die hele basis maar verhuizen. Er zijn lege gebieden genoeg in ons land. En ze hoeven toch niet per se zo laag over ons dorp te vliegen? Waarom buigen ze niet gelijk naar het zuiden af, de zee op?"

Minister Cales L‚gte-Joh‚naler (rechts) en wijnboer Fernent Hal‚tea (links) kijken geschrokken naar de hemel als er weer een eskader straaljagers over komt gieren. Ook de minister vindt dat "dit zo niet langer kan".

Categorie: Milieu


PROBLEMEN MET UW EIGEN IDENTITEIT?
 
HEBBEN ANDEREN PROBLEMEN MET UW INDIVIDUALITEIT?
 
BRENG UW PSYCHE OP ORDE MET ONZE TRAININGEN EN CURSUSSEN!
 
MENTAL HEALTH ENHANCEMENT
 
Get your opportunity!

Mental Health Enhancement is een erkend instituut dat trainingen geeft om uw aberraties te leren elimineren en om andermans deviaties te leren beheersen.