Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 1 mei 2000
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Oranje-koffie en -receptie Nederlandse ambassade in Hirdo


(Foto) De traditionele Oranje-koffie in de herberg bij Jent. Dit jaar was Koninginnedag een welhaast zomerse dag en konden de dames en heren heerlijk buiten zitten.
Van links naar rechts: Willem Bozeman (plaatsvervangend Chef de Poste); Aukje Veenema-van der Ploeg (secretaresse); Diederik Kramer (cultureel attachť); Anna van Wijk-de Noord (ambassadeur); Berta Coopmans (met de rug naar de camera; hoofd Afdeling Algemene Zaken); Karel-Ferdinand van Ittersum (hoofd Economische Afdeling); Marlieze Kropholler (pers-attachť); Carˇvo KŰnes-van Schijndel (hoofd Afdeling Consulaire Zaken). Het kind op de voorgrond liep toevallig voor de camera langs.

Mevrouw Anna van Wijk-de Noord, sinds januari 2000 Nederlands ambassadeur in SpokaniŽ. De kersverse vertegenwoordigster van Nederland zegt dat ze het een uitdaging vindt om in SpokaniŽ haar diplomatieke opdracht te mogen vervullen. Ook tussen 1975 en 1980 heeft zij al in SpokaniŽ gewoond en zij spreekt als een van de weinige Nederlanders vloeiend Spokaans.

Ook gisteren heeft het personeel van de Nederlandse ambassade in Hirdo weer op traditionele wijze Koninginnedag gevierd. Zoals gebruikelijk heeft het personeel 's ochtends van koffie met gebak genoten in de landelijk gelegen herberg Ef Liftkar Kul (De Oude Schuur) bij Jent, terwijl er 's middags een receptie in het ambassadegebouw in Hirdo op het programma stond, waar alle in SpokaniŽ woonachtige Nederlanders op een hapje en een drankje werden getrakteerd.


© alle foto's: Rijksvoorlichtingsdienst, Den Haag

Na de koffie met gebak is het personeel weer snel naar de ambassade teruggekeerd om de Oranje-receptie voor te bereiden, waar ruim 100 Nederlanders (van de 123 die er in SpokaniŽ wonen) een toost op de Koningin konden uitbrengen.
Zoals gebruikelijk had de ambassade weer voor een royale hoeveelheid delicatessen gezorgd, waar de genodigden gretig op afstormden. Er ontstond nog een korte maar felle woordenwisseling tussen een dame en een heer, omdat de dame het laatste plakje gerookte zalm voor de heer weggriste, waarop de heer reageerde met een opmerking in de trant van: "volgens mij heeft u die hele zalm al achter de kiezen; mogen anderen er misschien ook nog van genieten?"


Categorie: Opmerkelijk


Bank of Spocania
 Your business is ours


 
¬KE - NYN
Supermarkten
Altijd open van 8 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds
Altijd bij u in de buurt
Altijd voordelig