Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 22 februari 2001
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

MŠxima en Willem-Alexander:
geen hot item in SpokaniŽ


Het nieuws van de verloving van Willem-Alexander en MŠxima Zorreguieta heeft in de meeste Spokanische dagbladen slechts een binnenpagina gehaald. Alleen de Kleter Hirdoegg vond het feit belangwekkend genoeg om op de voorpagina te vermelden. Radio en televisie hebben in enkele korte nieuwsitems aandacht aan de gebeurtenis geschonken, en de televisie heeft ook beelden getoond van de spontane taferelen in Den Haag, waarbij de kroonprins en zijn aanstaande eega handenschuddend en ontwapenend lachend hun weg achter de dranghekken vervolgden. Zulke beelden worden door SpokaniŽrs met verbijstering gadegeslagen, aangezien men een dergelijke spontaneÔteit van leden van het koninklijk huis niet gewend is.

Relatief veel aandacht hebben de media geschonken aan het feit dat Prinses Neeniy Nuchyre zich nu geen enkele illusie meer hoeft te maken ooit Koningin van Nederland te worden. Hoewel de 36-jarige prinses altijd heeft ontkend dat zij ook maar de geringste belangstelling voor Willem-Alexander zou hebben, doken er in de Spokanische pers toch regelmatig geruchten op dat er "iets" tussen haar en de Nederlandse kroonprins zou zijn.

Neeniy Nuchyre is de dochter van Prinses Chila Fantin en Prins Sylvest. Chila Fantin is de drie jaar oudere zuster van Koning Huron Herco IV. Na haar eindexamen in 1986 op de Kunstacademie van Blumarr heeft Neeniy Nuchyre een bescheiden carriŤre gemaakt bij het AB-theater in Hirdo. Haar rol als afatische lesbienne in het stuk "Mijn dood is de jouwe niet" (van ¬rmyll Laji-Qurharrt) veroorzaakte in 1995 veel ophef. Sindsdien lijkt de prinses de voorkeur aan wat minder controversiŽle rollen te geven (men zegt dat de Koning hierop heeft aangedrongen).

Categorie: Mensen


AMAGENE

De progressieve landelijke kwaliteitskrant. Elke dag een Engelstalig nieuwsoverzicht.


AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE
Een vakantie in SpokaniŽ is onvergetelijk. Een droom, een fantasie, een fata morgana.
Zoiets moet je meegemaakt hebben.
(Dit is een aanbeveling van het Ministerie van Toerisme)