Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 6 juni 2001
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bus in ravijn gestort: 7 doden


Gistermiddag omstreeks 14.30 uur heeft zich een ernstig verkeersongeluk voorgedaan op de onverharde bergweg tussen KeranŰs-sˇrt en Quafaiy, in het woeste Girdes-gebergte op het eiland Brˇr. Drie kilometer ten noorden van het dorpje Zerrafie is een autobus het spoor bijster geraakt en in het ruim 50 meter diepe ravijn van de bovenloop van de Girdestona terechtgekomen.

De autobus is totaal vernield, en in de loop van de namiddag kon worden vastgesteld dat er 7 doden en 12 gewonden waren te betreuren. Drie personen zijn er dermate ernstig aan toe dat voor hun leven moet worden gevreesd; zij zijn met een ambulance-helikopter naar het ziekenhuis in Girdesef gebracht. Slechts 3 passagiers hebben het er zonder kleerscheuren afgebracht, waaronder tot ieders verbazing de chauffeur, hoewel hij in een shock-toestand verkeert en daarom nog niet verhoord kan worden over de toedracht van de ramp.

De politie vermoedt dat de bus op het slechte wegdek is geslipt waarna de chauffeur de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Op zich is dit opmerkelijk omdat de chauffeur al meer dan 10 jaar ervaring heeft op dit gevaarlijke stuk weg; in de ruim 20 jaar dat deze busverbinding bestaat, heeft er zich nooit eerder een ongeluk voorgedaan.
Het wrak van de bus zal in de loop van volgende week door een speciale eenheid van het leger worden geruimd. Het ravijn is zo goed als ontoegankelijk en daarom zal er bij de bergingswerkzaamheden van helikopters gebruik gemaakt moeten worden.

Eilandshoofd Gylt Coliyf
tijdens de persconferentie
in het Districtshuis te TuŻn
Naar aanleiding van dit ongeluk heeft het eilandshoofd van Brˇr, de heer Gylt Coliyf, verklaard dat het districtbestuur zal onderzoeken in hoeverre het haalbaar is om dit stuk onverharde weg te asfalteren. De busmaatschappij heeft al gedreigd om deze busverbinding op te heffen als de gevaarlijke situatie zo blijft bestaan.

Categorie: RampenBank of Spocania
 Your business is ours


GRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG

 

WIJ KUNNEN UW
ONGELUK NIET
 VOORSPELLEN.
WIJ KUNNEN DE
GEVOLGEN WEL IN
GOEDE BANEN LEIDEN.

PREDICT
De verzekeringsmaatschappij
waar u zich zeker voelt.