Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 2 januari 2002
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

De eerste valse euro's in SpokaniŽ


Vandaag heeft een 45-jarige SpokaniŽr uit Husta geprobeerd om 7 valse biljetten van 100 euro te wisselen bij het kantoor van de Spokanische Bank in Mollefin.
De bankemployee was alert genoeg om de biljetten te controleren, en toen zij vermoedde dat ze vals waren heeft zij Veiligheidsfase 2 geactiveerd, wat betekende dat de 45-jarige man bij het verlaten van het bankkantoor in de vestibule werd ingesloten. Zowel de buitendeur als de binnendeur werden elektrisch op slot gedaan.

De politie heeft de man kunnen inrekenen. Hij heeft verklaard dat hij de biljetten bij een bank in Brussel had ontvangen toen hij daar Franse franken wilde wisselen. De politie hecht weinig waarde aan zijn verhaal en de zaak zal nader onderzocht worden.

Mevrouw HŰlda Mantiyc, woordvoerster van de Socialistische Staatspartij, gaf het volgende commentaar: "Deze affaire is de zoveelste indicatie dat de Europese Unie niet deugt en dat de invoering van de euro een verkeerde beslissing is geweest die fraude en economische malaise in de hand werkt. Helaas moet ook ons land de gevolgen van dit Europese beleid ondervinden - en nog wel op de eerste dag dat de euro is ingevoerd."

De vestibule van het SB-kantoor in Mollefin.

Categorie: EconomieBank of Spocania
 Your business is ours