Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 12 augustus 2002
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Gravin Halyna J‚lba Holiy-Řndarjenn Furrs overleden


Op 10 augustus is gravin Halyna J‚lba Holiy-Řndarjenn Furrs na een kort ziekbed op 87-jarige leeftijd overleden. Haar twee dochters zaten tot het laatst toe aan haar zijde. Geheel volgens de wens van de gravin is zij zittend opgebaard op de inmiddels algemeen bekende witte stoel, waarop zij als baby al werd neergelegd, waar zij als kleuter elke dag op zat, en dat tot aan haar dood heeft gedaan. Ze heeft altijd gezegd dat er volgens haar nergens in SpokaniŽ een stoel te vinden die zů lang, dag in dag uit, door een en dezelfde persoon "bezeten" is. Omdat ze in haar testament heeft laten opnemen dat de stoel na haar dood tentoongesteld moet worden in het Historisch Museum te Hirdo, zoeken erfgenamen en de museumdirectie nu naar een passende oplossing om het meubelstuk op "waardige" en "historisch verantwoorde" wijze in het museum onder te brengen.

De Hooggeboren Vrouwe zal op 14 augustus gecremeerd worden in het crematorium van Holare, waarna haar as door een ergynne-priester tijdens een eenvoudige plechtigheid zal worden verstrooid over de kasteelvijver.

Gravin Halyna J‚lba Holiy-Řndarjenn Furrs heette nog Halyna J‚lba Holiy-Rodynn, toen zij als 4-jarig meisje omstreeks 1920 op de bekende stoel werd gefotografeerd. De stoel is bijna een eeuw in het immense kasteel Ierqu‚seert (bij Holare) gebruikt geweest, en zal nu voor het eerste verhuizen naar het Historisch Museum in Hirdo.

Categorie: Mensen

AMAGENE

De progressieve landelijke kwaliteitskrant. Elke dag een Engelstalig nieuwsoverzicht.


AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE