Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 30 december 2002
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Rustige jaarwisseling voorspeld


Vooral in kleinere plaatsen kan het oudejaar nogal rumoerig verlopen; hier hebben jongeren niet de gelegenheid om in disco's, bioscopen, theaters of cafés de jaarwisseling te vieren (zoals in de grotere steden), en wordt er evenmin van hen verwacht dat ze samen met familie en kennissen in huis feest vieren (zoals in dorpen en op het platteland).

Omdat het in de oudejaarsnachten van de afgelopen 5 jaar steeds vaker op rellen en vernielingen uitdraaide, heeft de overheid zich op maatregelen bezonnen om zulke ongeregeldheden te kunnen voorkůmen. Veel kleinere gemeentes zullen dit jaar popconcerten of andere festiviteiten organiseren om de jongeren op te vangen. De verhuurders van feesttenten en exploitanten van zalen doen dit jaar dan ook goede zaken.
De verkoop van vooral sterke drank zal "ontmoedigd" worden, en horeca-personeel heeft de opdracht gekregen om streng toe te zien op het gedrag van de klanten. Politie, I.I. en leger zullen onzichtbaar op de achtergrond paraat zijn om excessen te bestrijden.
Om het aantal verkeersongelukken te beperken (dat traditiegetrouw op 31 december bijna 8 keer zo hoog ligt als elders in het jaar), worden een aantal bijzondere maatregelen genomen. Zo zullen taxichauffeurs van overheidswege een extra bonus krijgen als zij zich actief gedurende deze nacht inzetten. Ook zullen er tussen 2 en 4 uur 's ochtends extra bussen worden ingezet om feestgangers naar huis te brengen.
Al deze maatregelen moeten ertoe leiden dat 31 december 2002 beduidend minder verkeersongelukken, rellen en vernielingen zal kennen dan de voorgaande jaren.


Categorie: Cultuur


VERZEKER U TEGEN DE ONGEMAKKEN VAN DE NATUUR:
BLIKSEMINSLAG
STORMSCHADE
WATEROVERLAST
De natuur kunt u niet de baas zijn, maar u kunt zich er wel op voorbereiden.

W W W . S F I N K S . S P

Sfinks insŻr‚nsos
Priyft‚-mirra 4 - 5004-Liyrotyka


Een vakantie in SpokaniŽ is onvergetelijk. Een droom, een fantasie, een fata morgana.
Zoiets moet je meegemaakt hebben.
(Dit is een aanbeveling van het Ministerie van Toerisme)