Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 10 januari 2003
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bankoverval in Trendon


Op donderdag 9 januari, omstreeks 14.00 uur 's middags, hebben vier mannen (24, 31, 32 en 55 jaar) een filiaal van de Spooksoliy Benc in Trendon overvallen. Terwijl twee van de mannen het personeel met vuurwapens onder schot hielden, waren de andere twee in de gelegenheid om enkele geldcassettes buit te maken. De vier mannen zijn na hun snelle actie gevlucht in een bestelbusje, maar konden aan de rand van de stad door de politie klemgereden worden.

Het bankpersoneel was geheel overdonderd omdat de mannen het bankfiliaal binnendrongen, vermomd als moslimvrouwen die onherkenbaar waren vanwege de chador die ze droegen.
"Ik wist niet beter of ik had met enkele Arabische toeristen te maken, die waarschijnlijk wat geld wilden wisselen of zo," verklaarde een van de geschrokken bankemployees, mevrouw Palata-Rifo Ef Seert. Zij vervolgt: "De gesluierde vrouwen kwamen rustig binnen en een van hen haalde een portemonnee tevoorschijn. Ik vond het wel opvallend dat ik vanwege hun kleding alleen hun ogen kon zien, maar ja, wij SpokaniŽrs weten ook wel dat andere landen zo hun eigen gebruiken hebben."
Maar toen er in plaats van een portemonnee een vuurwapen onder de kleding vandaan kwam, werden de bankemployees wel tot alertheid gedwongen. Zo vertelt een collega van mevrouw Palata: "Ik schrok nog niet eens van dat wapen, maar eerder nog van die zware mannenstem onder de sluier vandaan. In perfect Spokaans. Nee - dat waren geen buitenlandse moslimvrouwen - dat waren je reinste gangsters!"

Intussen zijn de vier bandieten door de politie gearresteerd. Hun zal niet alleen de bankoverval met vuurwapenbedreiging ten laste worden gelegd, maar ook het delict "kwaadwillende vermomming" - een strafbaar feit dat zelden als zodanig actueel is.


Categorie: Misdaad


Bank of Spocania
 Your business is ours


Aquonda Jeerstatjen-bŰnt
(Nationale Makelaarsbond)
 
Fetu-klarbˇr 3-5
3100-Blort
T (030) 3690509
E ajb@bark.sp
Alleen de makelaars in onroerend goed die zijn aangesloten bij de AJB, zijn erkend. Op hen kunt u vertrouwen.