Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 8 november 2004
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Minister Yna Muryhille valt toelatingsbeleid aan


Yna Muryhille, minister van Huisvesting, heeft de woede van haar collega's op de hals gehaald omdat zij zich op 7 november tijdens de kabinetsbijeenkomst heeft laten ontvallen dat SpokaniŽ zijn strenge toelatingsbeleid niet zou moeten laten gelden voor inwoners uit de Europese Unie die zich vanwege terrorisme en intimidatie niet meer thuis zouden voelen in hun eigen land.

Zij pleitte ervoor dat SpokaniŽ zou moeten toestaan dat burgers uit de andere Europese landen zonder al te veel problemen in het rustige en veilige SpokaniŽ zouden moeten kunnen wonen en werken. Zij sprak de woorden: "Gebeurtenissen als de bomaanslagen in Spanje en de moord op een bekende cineast in Nederland hebben mij in mijn overtuiging gesterkt dat ons land de ontwikkelingen in Europa niet langer mag negeren en wij moeten tonen er werkelijk bij betrokken te zijn."

Minister-president J‚nes Omeriy-Mip Seert (evenals mevrouw Muryhille lid van de conservatieve CSP) drukte zich eufemistisch uit toen hij zei: "Wat mevrouw Muryhille beweert, is haar persoonlijke mening, niet het officiŽle standpunt van de regering. Hoewel ook de regering in SpokaniŽ begaan is met gebeurtenissen in Europa, is het vooralsnog te vroeg om onze buitenlandse politiek aan te passen en de grenzen open te stellen voor Europeanen die hun geluk in ons land komen zoeken." Hij voegde hieraan toe, dat zolang SpokaniŽ geen lid is van de Europese Unie, het land zijn eigen koers zal blijven varen wat betreft het immigratiebeleid. Dit betekent dus in grote lijnen dat alleen toeristen welkom blijven, buitenlandse werknemers alleen bij hoge uitzondering zullen worden toegelaten en gepensioneerden of anderen zonder werk helemaal geen kans krijgen om er zich permanent te vestigen.

Naar aanleiding van het conflict tussen de minister van Huisvesting en de minister-president publiceerde de landelijke kwaliteitskrant Amagene vanochtend een interview met Cales Helfer-¬mo, minister van Justitie. Hij voelt zich gepasseerd omdat hij van mening is dat hij primair verantwoordelijk is voor het toegangs- en immigratiebeleid. Eventueel mag, zo vindt hij, de minister-president het officiŽle beleid verwoorden, maar de minister van Huisvesting heeft in deze aangelegenheid geen enkel aandeel.
"Ik ben van mening dat wij steeds kritischer moeten kijken naar wie ons land wil binnenkomen, en juist niet een soepelheid moeten betrachten zoals mijn collega van Huisvesting dat wil", aldus minister Cales Helfer.


Categorie: Politiek

AMAGENE

De progressieve landelijke kwaliteitskrant. Elke dag een Engelstalig nieuwsoverzicht.


AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE AMAGENE
GRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG