Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 8 december 2008
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bekend hotel afgebrand:
5 doden


In de nacht van 6 op 7 december is het bekende berghotel Labe-jelū‚ bij het dorp Ater-–eeroym‚p (gem. Oopare) in het Crona-gebergte geheel afgebrand. Hierbij zijn 5 personen omgekomen: 3 gasten en 2 personeelsleden. Het grotendeels uit hout opgetrokken gebouw was een gemakkelijke prooi voor de vlammen, maar de oorzaak van de brand is nog onbekend. Zes andere gasten en de rest van het personeel wisten het gebouw bijtijds te verlaten. Ook de hoteleigenaar, Plefy Latra-Sarefater, die met zijn gezin achter het hotel in een stenen bungalow woont, is ongedeerd gebleven. "Achteraf gezien mag ik God danken dat er maar zo weinig gasten aanwezig waren, anders was de ramp nog veel groter geweest," aldus de hoteleigenaar.

De brandweer uit Oopare was vrij snel ter plaatse maar kon het historische gebouw niet meer redden. De brandweercommandant vermoedt dat een kortsluiting de oorzaak van de brand is. "Ik zie geen reden om aan te nemen dat de haardvuren, die al meer dan vijftig jaar dit gebouw verwarmen, nu plotseling aanleiding tot de brand geven. Hier moet iets anders aan de hand zijn: een technisch defect dat geheel losstaat van de reguliere exploitatie van deze onderneming, lijkt me meer voor de hand liggen. Dat de brand een gevolg kan zijn van onachtzaamheid van een van de gasten, lijkt me uitgesloten. Bij de geringste rookontwikkeling in een kamer was het brandalarm wel afgegaan. Dat is niet gebeurd. Vandaar dat ik de bron zoek bij een technisch mankement." Aldus de brandweercommandant.

De 5 slachtoffers, allen SpokaniŽrs, zijn overgebracht naar het mortuarium van het Stadsziekenhuis in GranŰ, waar een ergynische priester 5 Levenskaarsen heeft ontstoken en een gebed aan C‚ndiy (de God van het Vuur) heeft opgedragen.

Het grotendeels houten gebouw viel niet meer te redden.
De brandweer kwam nauwelijks aan blussen toe;
het redden van de slachtoffers had prioriteit.

Categorie: Rampen

VLON‘C: uw partner als
het om gespecialiseerde
apparatuur gaat


POiNT: your provider in Spocania
www.point.spPreöe Spooksoliy
Het officiŽle persbureau
van SpokaniŽ bereikt
ook Nederland