Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 4 april 2009
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Burgemeester van de stad Ubama ziet link met Obama


Het bergstadje Ubama (1500 inwoners) in het district Munt kan wereldwijd bekend worden en een grote toeristische trekpleister worden die de kwakkelende economie in deze regio weer laat opbloeien. Dit is althans de mening van Ubama's burgemeester Cal‚r Helee-LoŰ.

Burgemeester Cal‚r Helee-LoŰ
De burgemeester ziet het simpel als hij een link legt tussen Ubama en de - ook in SpokaniŽ - populaire Amerikaanse president Obama. "Er zijn redenen om aan te nemen dat Obama een geldige variant van Ubama kan zijn. De u en o wisselen wel vaker in het Spokaans. Kijk maar naar ub‚fta [dat "echt" betekent] en obezjere, dat eigenlijk ub‚-zjere ["echt glimlachen" = "lachen"] is. Taalgeleerden zullen het met me eens zijn dat onze stad net zo goed Obama had kunnen heten."

Bebouwde kom van Ubama

Zie hier de simplistische voorstelling van zaken waarmee de burgemeester zijn stadje op de kaart wil zetten. Mensen die niet overtuigd zijn krijgen van hem nog de suggestie mee: "Als je de bovenkant van de letter U dichtmaakt, heb je een O. Dat is een kleine ingreep op onze plaatsnaamborden." De burgemeester heeft dan ook met instemming gereageerd toen bleek dat inderdaad iemand met een zwarte viltstift op een van de borden de U in een O had veranderd. En dat terwijl het bekladden van verkeersborden over het algemeen als een vorm van vandalisme gezien wordt.


Categorie: Opmerkelijk