Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 12 april 2012
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Notaris blijkt oplichter


Notaris Halari Emmerliyst-Refs‚f uit Hoggebim is gisterochtend in alle vroegte door de politie gearresteerd. De officier van Justitie in deze stad heeft tot de arrestatie besloten nadat er uit gedegen onderzoek is gebleken dat de bekende notaris minstens 1 miljoen herco aan steekpenningen heeft ontvangen vanwege zijn bemoeienissen bij illegale transacties in de wereld van de bouw en de projectontwikkelaars. Het onderzoek heeft zeker 4 jaar geduurd en nu was dus het moment dat het belastende materiaal zo overtuigend was dat een arrestatie gerechtvaardigd was.

Wat er precies aan de hand is, wil het Openbaar Ministerie nog niet bekend maken, maar vermoed wordt dat Halari Emmerliyst gemeenteambtenaren heeft omgekocht, vervolgens op grote schaal documenten en contracten heeft vervalst, met deze documenten geld bij banken heeft weten los te krijgen en vervolgens veel zwart geld heeft weten door te sluizen bij ondoorzichtige verkooptransacties. Verder wist de notaris de contracten tussen bouwbedrijven en projectontwikkelaars zo in te kleden dat bouwvakkers zwart konden verdienen en allerlei belastingen ontdoken konden worden.

Hoe de vork precies in de steel zit, is vooralsnog onduidelijk, althans, het wordt niet openbaar gemaakt. De diffuse Spokanische wetgeving met veel tegenstrijdige regels en wetten, en een gebrekkige jurisprudentie lokt zulke illegale praktijken natuurlijk uit, maar daarmee is de handelswijze van Halari Emmerliyst nog niet goed te praten. Hij is in bewaring gesteld (wat in SpokaniŽ betekent dat hij maximaal 3 weken opgesloten kan worden voor nader verhoor), en wat er vervolgens gaat gebeuren, is nog niet bekend. Zijn kantoor is inmiddels gesloten en de lopende zaken worden afgehandeld door drie andere notariskantoren in Hoggebim.


Categorie: Misdaad