Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 8 juli 2013
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Edward Snowden welkom in SpokaniŽ?


Twee leden van de Volksvertegenwoordiging (de Spokanische ďTweede KamerĒ) hebben voorgesteld om de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden, die momenteel op een luchthaven in Moskou verblijft, naar SpokaniŽ te halen.

De volksvertegenwoordigers Verass Blocriy-Melger (ooit minister van Gezondheid in 1989-1990) en Raverden Panosarejec-R‚gtŰf zijn van mening dat klokkenluiders die misstanden in hun eigen land openbaar maken niet als terroristen behandeld moeten worden, maar juist bescherming verdienen. "Als de Verenigde Staten vinden dat ze een held als Snowden wereldwijd moeten achtervolgen om hem als terrorist zwaar te straffen, zijn wij van mening dat deze man alle bescherming verdient die een beschaafd land kan geven", aldus Raverden Panosarejec.

Verass Blocriy-
Melger (links) en
Raverden
Panosarejec-R‚gtŰf

De ministers Lorjen Koj-Viyndy (Buitenlandse Zaken) en Moffain Dicorona-Pelatiy (Justitie) hebben zich in een gezamenlijke verklaring fel verzet tegen het voorstel van beide Volksvertegenwoordigers. "SpokaniŽ is een neutraal land en wenst zich niet in te laten met de internationale politiek. Snowden kan ons land als toerist bezoeken als hij in de Verenigde Staten een visum voor SpokaniŽ aanvraagt, maar wij zijn geen walhalla voor asielzoekers of vermeende terroristen. Hoe zielig de situatie van een individu ook kan zijn."

In het debat dat er op deze verklaring in de Volksvertegenwoordiging volgde, wezen Verass Blocriy en Raverden Panosarejec erop dat het standpunt van de ministers juist de indruk wekt de Amerikanen in de kaart te spelen. "Als u Snowden een terrorist noemt die om die reden niet welkom zou zijn in ons land, zegt u precies wat de Amerikanen willen horen. Dat is geen neutraal standpunt", aldus Verass Blocriy.

Het is duidelijk dat de Spokanische regering in het geheel niet van plan is om zich met deze zaak te bemoeien. Merk op dat beide ministers lid zijn van de CSP (Conservatieve Staatspartij) en een strenge isolationistische politiek nastreven. De twee Volksvertegenwoordigers zijn lid van DeF (Demokratiy-farte), een redelijk progressieve partij die juist wel openstaat voor de internationale ontwikkelingen.


Categorie: Politiek


POiNT is een provider die cultuur en kunst een warm hart toedraagt.
Wij hebben speciale tarieven voor de publicatie van cultuur- en kunstsites!
www.point.sp