Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 20 juli 2013
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer
Meer informatie
in SPARC:

Openbaar vervoer
te Amahagge


Amahagge ziet af van Italiaanse trams


In maart 2006 heeft de ZoGA, het trambedrijf van Amahagge, bij de Italiaanse tram- en treinbouwer AnsaldoBreda 33 trams van het type Sirio besteld, ter waarde van bijna 14 miljoen herco. Per 2010 zouden er 20 trams geleverd worden; de rest zou in de jaren erna komen. De ZoGA hield de mogelijkheid open om vanaf 2014 nog eens 10 trams te bestellen.

Het is nu juli 2013 en de ZoGA heeft nog geen enkele tram ontvangen. Het is zelfs de vraag of AnsaldoBreda al met de productie is begonnen. De ZoGA heeft er geen vertrouwen meer in dat de Italiaanse fabriek ooit nog met een kwalitatief goed product komt aanzetten. Het feit dat de Zweedse stad GŲteborg alle Sirio-trams uit de dienst heeft genomen (onder meer omdat na enkele jaren de bodem was doorgeroest), dat ook Noorwegen en Denemarken zich bekocht voelen vanwege het inferieure materieel en het niet nakomen van de levertijden, en ten slotte het Nederlands-Belgische avontuur met de Fyra, zijn voor de ZoGA redenen genoeg om de hele order te cancellen.

"We zitten al zes jaar te wachten op onze trams, en we krijgen niet de indruk dat er al ťťn is gefabriceerd. Dit kan nog jaren duren. Bovendien hebben we onze twijfels over de kwaliteit en ten derde vragen we ons af of AnsaldoBreda Łberhaupt nog wel bestaat over enkele jaren", zo legt Myrj‚m Opeck, directeur van de ZoGA, uit. Zij voegt eraan toe dat het trambedrijf via het Ministerie van Buitenlandse Zaken alles in het werk zal stellen om de aanbetaling van 4 miljoen herco terug te krijgen. "En eventueel claimen we ook nog een schadevergoeding, want we moeten onze oude trams renoveren en uitkijken naar een andere leverancier."
AnsaldoBreda was niet bereid om met een reactie te komen.


Categorie: Transport
Het dagblad voor
de serieuze lezer