Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 26 oktober 2013
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer


Russische ambassadeur woedend vanwege balkje


Ook SpokaniŽ lijkt betrokken te worden bij de herhaaldelijke incidenten die andere Europese landen met Rusland ondervinden.

Twee dagen geleden had de Russische ambassadeur, Onisim Solovjov, samen met andere diplomaten en enkele Russische zakenlui een etentje in het prestigieuze restaurant Ef Elder in Conityje. Een van de zakenlui kreeg het aan de stok met het restaurantpersoneel omdat hij een sigaret opstak. Tot drie keer toe werd de man vriendelijk maar uitdrukkelijk verzocht om zijn sigaret te doven. Mede door bemiddeling van de ambassadeur heeft de zakenman dat ook gedaan.

Ambassadeur Onisim Solovjov (links) en de anonieme
Russische zakenman, beiden gefotografeerd in restaurant
Ef Elder in Conityje. (© Ef Hym‚)

Aan dit incident is gisteren in de Spokanische media uitgebreid aandacht geschonken, ook al omdat andere incidenten met betrekking tot Rusland momenteel veelvuldig in het nieuws zijn. Het dagblad Ef Hym‚ liet zijn artikel vergezeld gaan van een foto van deze zakenman met een zwart balkje voor zijn ogen, wat de woede van de ambassadeur heeft opgewekt. Hij heeft onmiddellijk de Russische minister van buitenlandse zaken, Sergej Lavrov, ingelicht. Voor de Spokanische tv (actualiteitenprogramma ¬kta) verklaarde de ambassadeur: "Het is schandalig hoe deze krant een succesvolle zakenman uit mijn land neerzet als een crimineel, door hem af te beelden met een balk voor zijn ogen. Ik eis dat ik en mijn landgenoten in deze onbeduidende archipel met respect behandeld worden. Ik ga niet met criminelen om en wens ook niet dat mijn relaties als zodanig worden geportretteerd." Peoll Utter‚, de hoofdredacteur van Ef Hym‚, verklaarde vervolgens dat het zwarte balkje niet bedoeld was om de zakenman als crimineel neer te zetten, maar juist om zijn privacy te beschermen. "Deze zakenman wenst anoniem te blijven, en dat hebben wij als krant gerespecteerd. We weten wie het is, maar hebben bewust zijn naam niet vermeld en hem ook niet herkenbaar op een foto afgebeeld. Als hij niet het rookverbod in het restaurant had genegeerd en daar vervolgens veel stampij over had gemaakt, had het etentje van hem met de ambassadeur niet eens de krant gehaald. Deze zakenman heeft door zijn gedrag de aandacht van de media getrokken, dus is het nog erg netjes om zijn privacy te waarborgen", aldus Peoll Utter‚.

Lorjen Koj-Viyndy, minister van buitenlandse zaken, verklaart desgewenst dat hij zich niet met dit incident zal bemoeien en ook geen contact met zijn Russische collega zal opnemen. "Ik beschouw het etentje in Ef Elder als een privť-aangelegenheid van enkele Russische staatsburgers. Als er in het restaurant dingen hebben plaatsgevonden waarvan de media vinden dat ze het vermelden waard zijn, hebben ze Ė in ieder geval in ůns land Ė de vrijheid om dat ook te doen. De privacy van de betrokken personen is gerespecteerd, zeker ook door de zakenman niet herkenbaar op een foto te publiceren. Met overspannen Russische reacties laat ik me niet in."


Categorie: Opmerkelijk


 
 


Your reliable link
Gert trustatt l‚ft

Southampton <-> Husta
Cork <-> Tanbˇr