Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 13 januari 2014
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

In ieder geval ťťn SpokaniŽr in Sotsji


Ook nu weer laait in SpokaniŽ de discussie op waarom dit land zich zo weinig om sport bekommert, en zo'n wereldwijde manifestatie als de Olympische Winterspelen in Sotsji aan zich voorbij laat gaan.

"Wij hebben uit principiŽle, religieuze en praktische overwegingen nooit meegedaan aan zulke internationale sportmanifestaties, en u begrijpt dat mogelijke overwegingen om ons in de toekomst aan te sluiten bij de internationale sportwereld steeds minder realistisch worden", aldus de sociaal-democratische minister Grytt Camyra-Moffain, van Onderwijs, Wetenschap en Kunst (waar ook Sport onder valt). Zij vervolgt: "De Spokanische regering huldigt het principe dat sport en politiek gescheiden moeten blijven, en voorts dat sport als liefhebberij bedreven moet worden. Heel concreet: het gaat om een plezierig spel, niet om fanatiek winnen. En al helemaal niet om een door de politiek gecontroleerde bezigheid."

De minister legt uit dat de Winterspelen in Sotsji wat haar betreft de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Deze manifestatie is ťťn grote egotrip van Poetin, die alleen mogelijk gemaakt is door exorbitante bedragen die naar een grote groep corrupte vriendjes van Poetin gaan, een ernstige schending van de mensenrechten, een onherstelbare vernietiging van het milieu en een uitlokking van terrorisme. "U begrijpt dat, ook al zou SpokaniŽ in principe een afvaardiging naar een dergelijke manifestatie willen sturen, het in het geval van Sotsji niet eens aan de orde komt om zoín afvaardiging te overwegen."
 

Hoewel het officieel ontkend wordt, is iedereen het erover eens dat de meest rechtse persoon in de skilift op een berg bij Sotsji inderdaad Gezulo R‚kala is. Samen met Poetin (links) en Medvedev (midden) heeft R‚kala enkele leuke dagen beleefd in Sotsji. De vrolijkheid straalt van de drie heren af, zullen we maar zeggen. Vooral R‚kala toont met zijn helm en skibril de transparantie en openheid die de LiZa beweert na te streven.
Het is opvallend dat in de Nederlandse media (zoals nu.nl) wel aandacht is geschonken aan Poetin en Medvedev op deze foto, maar dat niemand zich heeft afgevraagd wie de man met de oranje helm was. Hierbij heeft u dus het antwoord!

Minister Camyra-Moffain verwoordt weliswaar het officiŽle regeringsstandpunt dat stoelt op een consistent beleid met betrekking tot het buitenland, maar zij gaat voorbij aan het feit dat de liberalen die sinds juli 2013 met 74 zetels in de Volksvertegenwoordiging de grootste partij vormen, uiteraard een radicaal ander standpunt innemen. Als het aan de LiZa (liberalen) ligt, zou SpokaniŽ juist een prominente plaats op het "mondiale sportpodium" moeten innemen, zo drukt Gezulo R‚kala, Volksvertegenwoordiger en gedoodverfde minister(-president) het uit. "Het moet maar eens afgelopen zijn met dat eenkennige gedoe in ons land. Het wordt tijd dat wij onze religieuze en isolationistische dogmaís laten varen en een speler op het wereldtoneel worden. Sport is daar een uitstekend instrument voor. En wat is er niet prachtiger dan Spokanische sporters te zien scoren op een Olympisch feest? Als het aan mij ligt - dus aan de LiZa - hadden we alleen de beste trainingen voor veelbelovende jonge sportmensen gefaciliteerd. Dan konden we meespelen in het orkest van Sotsji."


Categorie: Opmerkelijk