Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 17 maart 2014
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Grote brand op industrieterrein bij BŰr‚


In de afgelopen nacht van zaterdag op zondag heeft zich een grote explosie voorgedaan bij het chemische bedrijf GGN aan de Deelm-weg op het Hereūo-industrieterrein ten zuiden van BŰr‚. Na de explosie brak er brand uit in enkele tanks met een nog niet nader vastgestelde inhoud, waarna ook een loods met brandbare plasticproducten vlam vatte. De industriebrandweer van Hereūo was snel ter plaatse en werd na korte tijd bijgestaan door de brandweer van het naburige Beö‚.

De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de tanks geheel uitbrandden en ook de loods als verloren beschouwd moet worden. Maar men was wel in staat om een verdere uirbreiding van het vuur te blussen. "We moesten zeer omzichtig te werk gaan, omdat wij niet wisten wat voor spul er zich in de tanks bevond en hoe we die brand het beste konden bestrijden. Bovendien waren we bang voor nieuwe explosies", zo vertelde Moffain Palaquro-Steet, brandweercommandant uit Beö‚. "Alweer is hier aangetoond hoe nuttig het zou zijn als de brandweer over een databank kon beschikken met alle informatie over wat er in dit industriegebied aan stoffen wordt geproduceerd en opgeslagen. Maar onder het mom van 'bedrijfsgeheim' mogen wij als brandweer niet alles weten en kunnen we ons werk dus ook niet veilig en adequaat uitvoeren. Hier is de politiek aan zet," zo verklaart Moffain Palaquro zich nader.

Het is nog onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt, maar de schade is aanzienlijk, hoewel een woordvoerder van GGN zich niet waagt aan concrete getallen. Wel vreest hij dat de productie van "hoogwaardige vuur-resistente kunststoffen" voorlopig stil zal liggen. Ook zegt hij opgelucht te zijn dat de calamiteit plaatsvond op een moment dat er geen mensen in de buurt waren.


Categorie: Rampen


 
¬KE - NYN
Supermarkets
Always open from 8 a.m. until 9 p.m.
Always in your neighbourhood
Always inexpensive