Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 6 mei 2014
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Moeder werpt kind van viaduct


Een 38-jarige vrouw uit ürtazo heeft gisteravond haar zoontje van anderhalf jaar van het viaduct over de autosnelweg M6 geworpen. Het kind was waarschijnlijk op slag dood, maar enkele auto's konden het lijkje niet ontwijken en zijn er overheen gereden.

"Dit is een groot drama", zo verwoordde Lerdu Zamyna-Zert‚, burgemeester van ürtazo het. "Vooral de automobilisten die zich later realiserden dat ze over een dood kind zijn gereden, hebben een enorme psychische klap gehad. De gemeente en de politie roepen dan ook iedereen die bij dit drama betrokken was, op om zich te melden."

De grote vraag is natuurlijk hoe een moeder ertoe komt om haar kind over de leuning van een viaduct te werpen. "Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden, want we hebben hier te maken met een psychiatrische patiŽnt die gewoon niet weet wat ze doet", zo legt Elsa Hynderacce, psychiater bij het Pjak‚r-instituut in Hoggebim, het uit. Ze vervolgt: "De grote vraag is met name hoe het mogelijk is dat zo'n vrouw, die al eerder in het Pjak‚r-instituut is opgenomen, zonder verdere begeleiding aan haar lot is overgelaten, en vervolgens ook nog een kind kon baren en opvoeden, terwijl er toch duidelijke rapporten bestaan waaruit blijkt dat deze vrouw niet toerekeningsvatbaar is."

Het is verontrustend dat in ons land een kind overgeleverd kan zijn aan een moeder die op geen enkele wijze in staat blijkt haar kind de zorg te geven die je mag verwachten. Of erger nog: in staat blijkt te zijn haar kind op gruwelijke wijze te doden. Gizell Qunt‚, districtshoofd van Jelafo, gaat dit aankaarten bij de minister van Gezondheid, omdat hij van mening is dat zowel de geestelijke gezondheidszorg als de jeugdzorg ernstig te kort schiet.

Intussen is de 38-jarige moeder weer opgenomen in het Pjak‚r-instituut, in afwachting van de rechtszaak die haar boven het hoofd hangt. "Maar ze had hier allang opgenomen moeten zijn, nog vůůrdat haar zoontje werd geboren", zo verzucht Elsa Hynderacce.


Categorie: Misdaad


PROBLEMEN MET UW EIGEN IDENTITEIT?
 
HEBBEN ANDEREN PROBLEMEN MET UW INDIVIDUALITEIT?
 
BRENG UW PSYCHE OP ORDE MET ONZE TRAININGEN EN CURSUSSEN!
 
MENTAL HEALTH ENHANCEMENT
 
Get your opportunity!

Mental Health Enhancement is een erkend instituut dat trainingen geeft om uw aberraties te leren elimineren en om andermans deviaties te leren beheersen.