Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 22 augustus 2015
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Minister Gezulo R‚kala koopt kapitaal landgoed


Minister Gezulo R‚kala van Handel is toch al geen geliefd persoon, maar door het landgoed Kleter Gapochiy aan te kopen maakt hij zich extra verdacht.

De prijs is 1.450.000 herco, en dat is voor Spokanische begrippen een extreem bedrag voor onroerend goed. "Normale" mensen kunnen zoiets niet opbrengen, ook niet met een hypotheek. Maar minister Gezulo R‚kala van Handel heeft er geen probleem mee. Hij betaalt dit bedrag contant, en mag zich eigenaar noemen van het 8 ha grote landgoed Kleter Gapochiy, zo'n 4 km ten noorden van Tloer.

Gezulo R‚kala, zoon van een taalwetenschapper en zelf Volksvertegenwoordiger van 2009 tot 2014, totdat hij minister van Handel werd, staat niet bekend als een succesvol zakenman. Hij stamt uit een familie van wetenschappers, middenstanders en lokale politici die geen van allen grote fortuinen hebben verdiend. Des te opmerkelijker dus dat deze minister zomaar bijna anderhalf miljoen herco uit zijn portemonnee haalt om dat landgoed aan te kopen.

Socialistisch volksvertegenwoordigster Mendra Kareh-Deelff van de SAP heeft dan ook terecht een Kamervraag gesteld, of de minister deze buitensporige uitgave kan verantwoorden. "Zonder bewijs ga ik natuurlijk niet zeggen dat Gezulo R‚kala baadt in het zwarte geld, maar dat het niet allemaal wit is, geloof ik ook niet zo", aldus Mendra Kareh. Ook de Belastingdienst heeft - namens een woordvoerder - verklaard om de zaak te onderzoeken. "Maar de uitkomst van ons onderzoek krijgt u van ons niet te horen, dat is een privť-zaak", zo wordt onze PRESPO-verslaggever door de woordvoerder gewaarschuwd.

Lees hier meer over Gezulo R‚kala.


Categorie: Opmerkelijk


POiNT: your provider in Spocania
www.point.spAquonda Jeerstatjen-bŰnt
(Nationale Makelaarsbond)
 
Fetu-klarbˇr 3-5
3100-Blort
T (030) 3690509
E ajb@bark.sp
Alle erkende makelaars in onroerend goed zijn aangesloten bij de AJB. Zij hanteren vaste tarieven, hebben voldoende kennis van de bouwkundige en juridische aspecten, erkennen de geschillencommissie en respecteren de gedragscode.