Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 24 mei 2016
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Niet schrijven over vies eten


Een populaire rubriek in de weekendbijlage van het dagblad Ef Jolaiy is "Knyfo ur Flemla" (Mes en Vork) waarin de journaliste Henca GindirŰ-Sareff haar ervaringen beschrijft in telkens weer een ander gerenommeerd restaurant. Over het algemeen oordeelt ze positief over de kwaliteit van het voedsel en de bediening, al gaat ze milde kritiek niet uit de weg. Zelden kraakt ze het eten zonder meer af. En het komt nog veel minder vaak voor dat ze aangevallen wordt op haar slechte kritiek. Maar nu gaat het even anders.

In Ef Jolaiy van 14 mei komt het populaire restaurant "Ef Liftkar Leld'seert" in Asjetto aan de beurt. Zoals de naam al zegt, is het restaurant gehuisvest in de oude gevangenis, tezamen met een cultureel centrum. Het restaurant is trendy en populair bij een cultureel en intellectueel publiek. Het eten is er altijd goed, vaak ook perfect, maar je mag er geen culinaire hoogstandjes verwachten die lonken naar Michelinsterren en daarom ook onbetaalbaar zijn.

De gangbare waardering voor dit restaurant is echter in niet mis te verstane bewoordingen onderuit gehaald door Henca GindirŰ-Sareff. Het voorgerecht was te zout, het toetje te zoet, het vlees te taai, de groente te papperig, de combinatie van asperges met rabarber deugde niet, de wijn was te zuur en de koffie te lauw. Bovendien was de bediening traag en stug. Kortom, er deugde helemaal niets van. Een positief punt was volgens de kritische journaliste, dat ze hier wel vaker, en dan met volle tevredenheid, gegeten had, dus concludeerde ze dat de kok en het personeel nu hun dag niet hadden.

NŰrbert Vercs, de restauranteigenaar, was razend toen hij deze slechte recensie las en heeft direct zijn advocaat ingeschakeld om de journaliste aan te klagen en te eisen dat zij het gewraakte artikel terug zal nemen. Omdat zij werknemer is bij de krant, kan zij niet persoonlijk aangeklaagd worden, maar is de hoofdredacteur, Gezulo Feldariy-Datriy, verantwoordelijk. Op 18 mei heeft de rechter verklaard dat de recensie van Henca GindirŰ dermate ongefundeerd negatief was dat dit het restaurant ernstige schade zal berokkenen. De rechter is dan ook van mening dat de krant een schadevergoeding aan het restaurant moet betalen, waarvan de hoogte nog nader bepaald zal worden.

Gezula Feldariy heeft echter verklaard dat hij het volste vertrouwen heeft in de Spokanische rechtstaat waarin persvrijheid gegarandeerd wordt. Hij zal, namens de krant, de uitspraak van de rechter dan ook aanvechten en een vervolgprocedure beginnen.


Categorie: Cultuur


Your Daily News

GRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG