Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 6 september 2016
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Alweer dodelijk ongeluk op de ZeltrŰc-weg


De kruising waar de Korda-weg uit Metie uitkomt op de ZeltrŰc-weg tussen Eeneteree en Kjer geniet zo langzamerhand landelijke bekendheid. Binnen 4 maanden vond hier al het vierde dodelijke ongeluk plaats.

Gistermiddag verleende een auto, komende uit Metie, geen voorrang aan een auto die richting Kjer reed. De klap kwam hard aan: beide auto's raakten total loss. De ene kwam op zijn kop in de berm terecht, de ander vloog even verderop te pletter tussen de bomen. In beide auto's was de bestuurder op slag dood. Het is een groot wonder dat de andere passagier zich vrijwel ongedeerd uit het eerste wrak wist te wringen. De politie staat voor een raadsel waarom juist op dit kruispunt zo veel ongelukken gebeuren. "De wegen op de X‚nsa-vlakte staan over het algemeen als tamelijk gevaarlijk bekend," aldus een woordvoerder van de politie in Eeneteree, "maar dit is nog geen reden waarom het juist op dit ene kruispunt de hele tijd misgaat. Op minder overzichtelijke kruispunten gebeurt er vrijwel nooit iets." Ook de baas van de naburige H‚pyja-herberg begrijpt er niets van. "Nu al vier vreselijke ongelukken binnen vier maanden. Maar dan tel ik niet het aantal keren dat ik gierende remmen of glasgerinkel hoor, en het eigenlijk nťt goed gaat. Dat wil zeggen - geen doden of gewonden. Blikschade is hier heel gewoon, dus dan bel ik de politie maar weer en kan ik de geschrokken mensen weer tot rust brengen met een kop koffie," zo verzucht hij.

De slachtoffers van het huidige ongeluk zijn een 20-jarige electricien uit Metie (die geen voorrang verleende) en een 34-jarige onderwijzeres uit Hoggebim. De vraag is: wie zullen de volgende slachtoffers zijn?


Categorie: Rampen