Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 15 augustus 2017
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Govert Makaber mag Amerika niet in


Govert Makaber was van juli 2014 tot februari 2017 minister van Milieu en Natuur in de neoliberale coalitie van minister-president Vikter Oem‚ve-Mes‚dul. Makaber is lid van de DeF (vergelijk D66) en is als minister per 7 februari 2017 opgestapt omdat hij zich niet kon verenigen met de neoliberale dominantie van de huidige coalitie. Zijn plaats is per 2 mei 2017 ingenomen door Rosina Kelde-Taris van de AZR.

Sinds april dit jaar is Makaber directeur van het Labane-instituut in MŻninŻ, een niet-gouvernementele organisatie die zich bezighoudt met milieuvraagstukken en niet schroomt om kritiek uit te oefenen op het vaak falende milieubeleid van overheden wereldwijd.

Makaber wilde op 13 augustus een congres bijwonen in Cambridge (Verenigde Staten) en had bij de Amerikaanse ambassade in Hirdo een visum aangevraagd. Tot zijn grote verbazing werd het visum geweigerd. Makaber legt uit: "Ik meende dat mijn paspoort in orde was, ik geen crimineel verleden heb en SpokaniŽ niet tot de landen behoort waarvan de ingezetenen in de VS geweigerd worden. Ligt de weigering aan mijn kritische opstelling als het om het milieu gaat? Ik weet het niet.

Amerikaanse autoriteiten geven geen informatie en vertellen ook niks aan hun Spokanische collega's."
Makaber heeft de minister van Justitie verzocht om bij de Amerikaanse ambassade om opheldering te vragen, maar Justitie wenst zich niet met deze zaak te bemoeien. "De heer Makaber heeft vrijwillig zijn ministerspost verlaten omdat hij zich niet kan vinden in het huidige regeringsbeleid. De Spokanische regering ziet dan ook geen reden om verder nog met de heer Makaber te communiceren. Het gaat hier om een privť-aangelegenheid", zo legt een woordvoerder van het Ministerie van Justitie uit.
Categorie: OpmerkelijkYour reliable link
Gert trustatt l‚ft

Southampton <-> Husta
Cork <-> Tanbˇr