Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van 23 december 2017
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Vrouw in Manes-Puriy krijgt voor de tweede keer een drieling


Op 15 augustus 2016 werd het echtpaar Pavly en Justes Tyca-Godez verblijd met een drieling: twee jongetjes en een meisje. De kersverse ouders vertelden toen aan de pers dat ze "niet echt blij" waren. Een tweeling hadden ze wel leuk gevonden, maar een drieling was nťt iets te veel.
Maar in de ogen van Pavly en Justes heeft het noodlot nu echt toegeslagen, want op 21 december jongstleden beviel Pavly alwťťr van een drieling, nu twee meisjes en een jongetje. Nu is het echtpaar "helemaal niet blij". Zes jonge kinderen met ruim een jaar leeftijdverschil vinden de ouders nu te veel van het goede. Ze zijn roomskatholiek, maar geloven niet dat God het zo goed met hen bedoeld heeft. "Het lijkt eerder een straf van God, om ons met zo veel baby's op te zadelen", verzuchtte de vader. Vikter Gr‚f, de priester van de Sinto-Sylvestriy-kerk in Manes-Puriy, is het daar niet mee eens: "Hier heeft God een wonder verricht. Een grote kinderschare is een geschenk van Onze Lieve Heer en het past niet om als ouders zo'n geschenk af te doen als een straf. Laten wij bidden dat deze zes kinderen in gezondheid en voorspoed opgroeien en dat hun ouders de kracht en de liefde vinden om van de opvoeding iets moois te maken", aldus de geestelijke.

Op de sociale media klinken intussen al kritische geluiden dat de ouders niet moeten zeuren, want er bestaan immers voorbehoedsmiddelen, en ook abortus is in SpokaniŽ niet verboden. Intussen doen zich ook praktische problemen voor. Het arbeidershuisje met twee kleine slaapkamers is te klein om een gezin van acht personen te huisvesten als de kinderen wat groter zijn. De opvoeding en verzorging vergen heel wat energie en tijd van de ouders, van wie de vader voor een karig loon lange dagen als fabrieksarbeider moet maken en de moeder slecht ter been is. De ouders hebben al een beroep op de Sociale Dienst gedaan om in ieder geval in de komende tijd een huishoudelijke hulp toegewezen te krijgen, en om bovendien in aanmerking te komen voor een grotere huurwoning in de sociale sector.
Normaliter is ook de kerk bereid om mensen bij te staan, maar gezien de wrijving tussen het echtpaar en de geestelijke hoeven ze waarschijnlijk niet te rekenen op enige hulp vanuit hun kerk.


Categorie: Opmerkelijk 
 

POiNT is een provider die cultuur en kunst een warm hart toedraagt.
Wij hebben speciale tarieven voor de publicatie van cultuur- en kunstsites!
www.point.sp