Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 19 januari 2018
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Storm veroorzaakt veel schade


De storm die gisteren over Ierland, Engeland, BelgiŽ en Nederland raasde, heeft allereerst SpokaniŽ aangedaan.

Met name de Atlantische westkust van Berref en het westen van Lomky werden geteisterd door zware storm, hagel- en sneeuwbuien. In de haven van BŰr‚ woeien twee bouwkranen om, waarvan er een een aantal autoís verpletterde. In Kussik en Knolbol werden vele bomen geveld, waarbij een tiental autoís is beschadigd of vernield. In Kussik vloog bovendien het dak van de markthal de lucht in, waarbij de sneeuwbuien voor veel extra schade aan de markt zorgden.

De storm op Lomky was tamelijk uitzonderlijk want het meeste noodweer trekt altijd veel noordelijker over SpokaniŽ. In Autaniy en Aequet‚ was er veel schade aan huizen, en in bossen bij Jel‚, die er toch al niet florissant bij stonden, sneuvelden talloze bomen.

Het treinverkeer langs de westkust van Berref moest stilgelegd worden omdat er op diverse plaatsen bomen over het spoor lagen. Ook tussen Lift en Blort, en bij Tanbˇr was het treinverkeer geheel gestaakt vanwege omgewaaide bomen. In het berggebied bij Quandep‚ op Liftka is een bestelbusje van de weg geblazen. Het kwam in een ravijn terecht en de beide inzittenden hebben dit niet overleefd. Op het ürofly-meer in Ales kwam een vissersbootje in moeilijkheden, waarbij de twee opvarenden in het water terecht kwamen en door een traumahelikopter zijn gered. De beide mannen zijn in onderkoelde toestand naar het districtsziekenhuis in Tunbas vervoerd.

Hoewel de meeste veerdiensten uit voorzorg waren stilgelegd, werd de veerboot Kjoep-strettka V tussen Qualeja en AbertŰ-Port toch nog door de storm verrast. Het schip kon met moeite de haven van AbertŰ bereiken, maar sloeg wel tegen de kade, met aanzienlijke schade tot gevolg. Ook raakten enkele passagiers door de klap gewond en raakten er enkele autoís op het schip beschadigd. Veel andere passagiers strompelden doodziek en geschrokken van de boot af.


Categorie: RampenYour Daily News