Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van maandag 12 maart 2018
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Belangenverstrengeling in Tunbas


Na eerst heftig ontkend te hebben, heeft burgemeester Qurrde H‚mliy-Verass van Tunbas nu toegegeven dat de aanbesteding voor de bouw van een nieuw winkelcentrum in zijn stad niet "volgens de regels" is verlopen. De bouw is namelijk gegund aan Wesi Gillt‚c-Verass, de zwager van de burgemeester die in Sinto-Manta een groot bouwbedrijf heeft. Bovendien blijkt de burgemeester zonder toestemming van de gemeenteraad een adviesbureau te hebben ingeschakeld waarvan de directeur een broer van de zwager is.

"Uiteraard" heeft het bureau een positief advies uitgebracht om dit winkelcentrum te bouwen, terwijl een meerderheid van de gemeenteraad altijd zijn grote twijfels heeft gehad of het winkelcentrum wel op de juiste plaats zou komen en economisch haalbaar zou zijn.

Peoll Pariyna, de wethouder van de DeF (vgl. D66) die zich al vanaf mei 2015 als fel tegenstander van het winkelcentrum heeft ontpopt, is nu razend. "Het enige wat de burgemeester kan doen, is per direct opstappen", zo opperde hij op de tumultueuze persbijeenkomst afgelopen vrijdag in het gemeentehuis. "Maar liever nog zie ik deze corrupte man achter de tralies verdwijnen."

Woordvoerder Eemere Řto-Bala (links) en
wethouder Peoll Pariyna (rechts).

Dat laatste is natuurlijk verre toekomstmuziek, want van een rechtszaak tegen de burgemeester is op dit moment nog geen sprake. "We gaan nauwkeurig uitzoeken wat er allemaal is misgegaan, en als blijkt dat de heer Qurrde H‚mliy vervolgd kan worden, zal het Openbaar Ministerie de draad oppakken", zo stelde mevrouw Eemere Řto-Bala, woordvoerster van de gemeente, de pers gerust.


Categorie: Politiek