Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van woensdag 16 mei 2018
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Pizzeria Pisa in Empecho uitgebrand


Dinsdagnacht is pizzeria Pisa aan de Lurgiy-mirra in Empecho uitgebrand. Na een heftige explosie om ca. 1 uur 's nachts sloegen de vlammen uit alle ramen van het 19e-eeuwse pand. De bewoners van de aangrenzende huizen zijn snel geŽvacueerd en in een plaatselijk hotel ondergebracht. De brandweer heeft binnen enkele uren de brand weten te blussen, maar de aangrenzende huizen hebben wel waterschade opgelopen.

"Dit is nu al de vierde keer dat er brand bij Pisa is uitgebroken", zo vertelde brandweercommandant Lerf Palata. "De brandweer heeft de gemeente telkens opnieuw geÔnformeerd dat het pand niet brandveilig is en de apparatuur in de keuken niet deugt - vooral de met hout gestookte pizzaoven blijkt extreem brandgevaarlijk te zijn. Maar tot nu toe heeft de gemeente geen enkele maatregel genomen om het restaurant tot de orde te roepen", aldus Palata. Hij besluit met de nogal ironische opmerking: "Maar nu de hele zaak is afgebrand, zal een vijfde brand er wel niet meer inzitten."

De politie is een onderzoek gestart, en de eigenaar van de pizzeria wordt mogelijk vervolgd wegens "onverantwoord beheer". Hij kan wellicht een gevangenisstraf tegemoet zien omdat dit al de vierde keer is dat er brand in zijn zaak uitbreekt.


Categorie: Rampen

VERZEKER U TEGEN DE ONGEMAKKEN VAN DE NATUUR:
BLIKSEMINSLAG
STORMSCHADE
WATEROVERLAST
De natuur kunt u niet de baas zijn, maar u kunt zich er wel op voorbereiden.

W W W . S F I N K S . S P

Sfinks insŻr‚nsos
Priyft‚-mirra 4 - 5004-Liyrotyka