Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 8 juni 2018
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Prinses Tena Gizell opent tentoonstelling van Wisse H‚cer


Op donderdag 7 juni heeft prinses Tena Gizell de spraakmakende tentoonstelling van Wisse H‚cer in het Moderne Museum in Asjetto geopend. Wisse H‚cer staat bekend om zijn sculpturen en schilderijen met een sterk politieke lading, waarbij vooral de karikaturale afbeeldingen van omstreden politici altijd veel ophef veroorzaken. Tot voor kort beperkte H‚cer zich tot Spokanische politici, maar op deze tentoonstelling moeten ook buitenlanders eraan geloven.

 
Wisse H‚cer

Uiteraard spelen Trump, May, Erdogan en Poetin hier de hoofdrol. Men is over het algemeen van mening dat het hier eerder om cartoons en spotprenten gaat dan om "echte" kunst. Maar vanwege de museale entourage en ook omdat het niet alleen om tweedimensionale afbeeldingen maar ook om ruimtelijke sculpturen en projecties gaat, wordt het werk van H‚cer verheven tot kunst.

Dat prinses Tena Gizell bereid is gevonden om deze tentoonstelling te openen, is opvallend. Impliciet geeft zij hier haar politieke opvattingen bloot, wat door de Russische en Amerikaanse ambassade al is aangegrepen om de "bespotting" van Trump en Poetin te veroordelen. "Laat de buitenlandse diplomaten eerst maar eens naar de tentoonstelling komen kijken, alvorens ze met hun mening klaar staan", is de reactie van Marina Tja Henna-Kalkas, de woordvoerster van het museum, van wie we mogen aannemen dat ze de opinie van het museumbestuur vertolkt.


Categorie: Cultuur