Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van maandag 18 maart 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Het klooster in om empathie
te leren


De 17-jarige jongen uit Moques die in december vorig jaar is gearresteerd omdat hij het hondje van zijn grootmoeder als voetbal gebruikte, heeft na zijn voorarrest van ruim drie maanden een opvallende straf van de rechter in Hoggebim opgelegd gekregen. De rechter is na bestudering van een psychiatrisch rapport tot de conclusie gekomen dat de jongen een absoluut gebrek aan inlevingsvermogen - oftewel empathie - vertoont, zowel jegens mensen als dieren. Deze geestelijke handicap valt niet te compenseren met een basale gevangenisstraf, aldus de rechter, maar kan wellicht aangepakt worden middels een intensieve psychologische therapie. Zij is van mening dat het strenge regiem waaraan de monniken in het Slofaro-klooster zich vrijwillig overgeven, ook een positieve therapeutische werking op deze jongen kan hebben. Haar vonnis is dan ook om de jongen vijf jaar lang in het klooster onder te brengen. De Bytseter-monniken in dit klooster hebben al eerder moeilijk opvoedbare jongeren op het rechte pad gebracht, maar het is nog niet eerder voorgekomen dat een rechter bepaalt dat iemand minstens vijf jaar lang in het klooster ondergebracht moet worden.

"Wij voldoen in dit geval graag aan het verzoek van de rechter", zo legt het kloosterhoofd, Girjen R‚gtŰf, uit, "want wij geloven in het goede van de mens en denken dan ook dat deze jongen van zijn geestelijke aberratie kan genezen. Maar het is niet de bedoeling dat wij een soort jeugdgevangenis gaan worden."

Het Slofaro-klooster ligt zeer geÔsoleerd, in het uiterste noordoosten van Brˇr, op het eilandje Ucjyfe-zee, wat een mogelijke ontsnapping van de veroordeelde extra moeilijk maakt. Moffain P‚ntiyf-Quandre, de burgemeester van de gemeente Xariy, waaronder dit klooster ressorteert, heeft al toegezegd dat de monniken op alle mogelijk steun van de gemeente kunnen rekenen als ze de opvoeding van de jongen zelf niet blijken aan te kunnen.


Categorie: Opmerkelijk


GRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG

PROBLEMEN MET UW EIGEN IDENTITEIT?
 
HEBBEN ANDEREN PROBLEMEN MET UW INDIVIDUALITEIT?
 
BRENG UW PSYCHE OP ORDE MET ONZE TRAININGEN EN CURSUSSEN!
 
MENTAL HEALTH ENHANCEMENT
 
Get your opportunity!

Mental Health Enhancement is een erkend instituut dat trainingen geeft om uw aberraties te leren elimineren en om andermans deviaties te leren beheersen.